Direct naar de content

Stichting JIJ: ervaringsdeskundige ondersteuning bij eetproblematiek

Stichting JIJ is een vrijwilligersorganisatie in Rotterdam die ondersteuning biedt aan jongeren en (jong)volwassenen die worstelen met eetproblemen. Getrainde ervaringsdeskundigen geven steun en advies aan iedereen vanaf 12 jaar, hier is geen verwijzing of diagnose voor nodig. Het Informatie-, Advies- en Steunpunt (IAS) is bereikbaar via de chat, WhatsApp, e-mail of telefonisch. Jongeren (en ook volwassenen) kunnen individuele ondersteuning krijgen, meedoen aan (online)zelfhulpgroepen, aan activiteiten, trainingen en naar ons inloophuis in Rotterdam-Kralingen komen. Dit is een veilige en huiselijke plek. De ondersteuning is maatwerk en dat bespreken we samen.

Voorlichting huisartsenpraktijken

Vroegsignalering van eetproblematiek is belangrijk voor het herstel, maar ook een uitdaging. Hoe voer je het gesprek en welke hulp is mogelijk? De stichting geeft ook informatie en advies aan ouders, familieleden én aan professionals en werken samen met GGZ-instellingen, huisartsen en diëtisten. Bij voldoende interesse, organiseert Stichting JIJ graag een workshop (in het JIJ-huis, Oostzeedijk Beneden 11, Rotterdam) voor huisartsen en praktijkondersteuners (GGZ en Jeugd). U kunt hiervoor contact opnemen met Angelique Harbers via angelique.harbers@stichting-jij.nl.

Contact met Stichting JIJ 

Wilt u ergens over sparren of heeft u een vraag? Neem dan contact met het Informatie- Advies en Steunpunt via info@stichting-jij.nl. Voor andere mogelijkheden kunt u de website bezoeken.