Direct naar de content

Lansingerland is weer een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) rijker!

BIZ Weg & Land is per 1 januari 2024 een feit. Op initiatief van ondernemers uit Bergschenhoek is afgelopen periode hard gewerkt aan het oprichten van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Weg & Land. Team Economie heeft hen hierin ondersteund en geadviseerd en met positief resultaat!

Voor en door ondernemers

Via de BIZ betalen alle deelnemers een bedrag om het bedrijventerrein of winkelgebied aantrekkelijk te houden. Omdat bij een positieve draagvlakmeting iedere ondernemers/eigenaar in het BIZ-gebied bijdrage plichtig is er sprake van samenwerking door en voor alle ondernemers in dit gebied.

Met het BIZ-budget kan er bijvoorbeeld geïnvesteerd worden in extra veiligheidsmaatregelen, verbeterde uitstraling, marketing/branding en efficiëntere dienstverlening richting ondernemers. Daarnaast biedt deze samenwerking ook voordelen bij het inventariseren van de mogelijkheden  voor bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen of het delen van opgewekte energie. Samen kom je immers veel verder!

Inmiddels kent onze gemeente drie bedrijveninvesteringszones:

  • BIZ Bedrijvenpark Rodenrijs
  • BIZ Centrum Bergschenhoek
  • BIZ Weg & Land

Zij verbeteren samen de kwaliteit en veiligheid van hun BIZ-gebied. De gemeente Lansingerland ondersteunt dergelijke initiatieven daarom graag.

Meer weten?
Wilt u meer te weten komen over het oprichten van een BIZ? Stuur ons dan een bericht op ondernemers@lansingerland.nl