Direct naar de content

Isoleer uw huis (bijna) gratis

Wist u dat, als u een inkomen heeft tot maximaal 140% van de bijstand, u van de gemeente een extra bijdrage krijgt van maximaal € 2.500,- voor isolatie? Dit komt erop neer dat u 1 of 2 isolatiemaatregelen gratis kunt laten uitvoeren. Dat kan als u meedoet aan onze collectieve inkoopactie isolatie.

Rekenvoorbeeld: woont u in een tussenwoning uit 1973 en laat u uw muren en vloer isoleren? Deze twee maatregelen kosten samen circa € 3.200,-. U kunt een ISDE-subsidie aanvragen van circa € 950,-. Dan blijft er nog € 2.250,- over. Als u tot 140% van de bijstandsnorm verdient, dan kosten deze 2 maatregelen u niets.

Overige eigenaren van woningen met energielabel D, E, F of G komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van € 500,- om hun energielabel te verhogen. Let op: deze laatste bijdrage is beschikbaar voor maximaal 500 inwoners. De bijdrage komt bovenop de bestaande Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)-subsidie van het Rijk.

U kunt zich inschrijven voor deze actie via de website van Susteen. Wilt u meer weten over de collectieve inkoopactie isolatie? In oktober is er een informatiebijeenkomst gehouden. Deze bijeenkomst kunt u terugkijken.