Direct naar de content

Inbrekers gepakt dankzij alerte buurtbewoners

Op de Blankenweg in Bergschenhoek werd op zaterdag 13 december jl. een woninginbraak gepleegd. Een alerte buurman zag dit en belde 112. Een samenwerking tussen buurtbewoners en de politie zorgde ervoor dat 4 van de 5 inbrekers opgepakt konden worden. Er kwam zelfs een helikopter met infrarood camera’s aan te pas.

Een perfect voorbeeld van sociale controle in een wijk vindt onze burgemeester. Als we met elkaar opletten en ons met elkaar verantwoordelijk voelen, kan dit leiden tot grote successen zoals in dit geval het oppakken van 4 inbrekers!  Op maandag 22 december bedankte burgemeester Coos Rijndijk bewoners van de Blankenweg met een bos bloemen.

In november is onze wintercampagne “Maak het inbrekers niet te makkelijk” gestart. Tijdens de donkere wintermaanden surveilleren politie, gemeente, Buurttoezicht en 3B wonen extra om woninginbraken te voorkomen. Ook u kunt een steentje bijdragen om uw woning en omgeving inbraakveiliger te maken. Kijk op www.politiekeurmerk.nl  voor tips over inbraakveiligheid.

Ziet u een verdachte situatie in uw woonwijk of een paar straten verderop, bel dan 112. Is de situatie niet verdacht, maar kent u de dader of heeft u andere informatie, meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.