Direct naar de content

Groen, groener, groenst

Op het Westerplein zijn grote plantvakken aangebracht. We werken hier met het GreentoColour® concept. Dit is een uitgekiende methode waarbij de grond wordt verbeterd waardoor planten sneller groeien. Deze totaalaanpak heeft als resultaat: kleurige, onkruidarme plantenvakken. Leuk weetje: de planten moeten aan wel 21 voorwaarden voldoen voordat ze worden opgenomen in het assortiment.

Hoe werkt het?

Aan de grond zijn speciale voedingsstoffen en een flinke hoeveelheid langwerkende organische meststof toegevoegd. Dit stimuleert de groei van de jonge beplanting. Een natte periode wordt beter doorstaan en in een droge periode wordt het vocht in de bodem beter vastgehouden.

Na de winter worden de planten met een speciale machine heel kort gemaaid. Het gemaaide groen wordt vervolgens in kleine stukjes gehakt (mulchen) en blijft liggen in het plantvak. Hierdoor blijft het organische stofgehalte in de bodem beter op peil en kan er worden volstaan met één keer bemesten.

Door het maaien en mulchen vernieuwen de vaste planten zich ieder jaar. Dit zorgt voor een langere levensduur van de beplanting

Nog meer beplanting

Naast de grote plantvakken staan rond het bouwterrein van Cultuurhuis Casa Cadanza bouwhekken met plantenbakken. Het onderhoud vindt plaats door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een win-winsituatie dus!

Hanging baskets

Ook hebben we het centrum opgefleurd met bloemen. De hanging baskets rond de lantarenpalen zijn weer gevuld. Kortom: laat de zon maar komen! Ook de horecaondernemers aan het Westerplein zijn er klaar voor. De terrassen zijn ingericht en voorzien van bloembakken.