Direct naar de content

Conferentie “Samen voor ieder kind” op 16 september

Op maandag 16 september aanstaande organiseert de gemeente Lansingerland van 17.00 uur tot 20.00 uur, een conferentie met de titel “Samen voor ieder kind. De locatie is ’t Manneke, aan de Leeweg 33 in Berkel en Rodenrijs.

Kinderen en jongeren hebben recht op goede jeugdzorg, maar ook recht op die jeugdzorg minder nodig te hebben’  (Dr. T. van Yperen, NJI).

Kinderen hebben het recht op te groeien op een manier die bij hen past. Tegelijkertijd zien we dat de normen waar kinderen aan moeten voldoen hoog zijn. Dat ouders het soms lastig vinden om hun opvoedtaken te combineren met wat de maatschappij van hen vraagt. Daarbij zijn er steeds meer gezinnen die een vorm van jeugdhulp krijgen. Individuele jeugdhulp is niet altijd het beste antwoord op de behoefte van het gezin. We willen gezinnen meer ruimte geven en zorgen dat zij ervaren wat zij wél zelf kunnen.

We zijn samen verantwoordelijk voor het gezond en veilig opgroeien van kinderen in Lansingerland en ook gezamenlijk verantwoordelijk voor een houdbaar en betaalbaar stelsel van jeugdhulp. Hoe pakken we dat gezamenlijk aan? Daarover gaan we graag met u in gesprek. U ontvangt later een officiële uitnodiging met het programma. U kunt dan ook uw aanwezigheid bevestigen. Graag tot ziens op maandag 16 september aanstaande.