Direct naar de content

Grip op het coronavirus met regionale coronamaatregelen

Het aantal coronabesmettingen neemt hard toe in onze regio. Naast de landelijke maatregelen gelden er sinds zondagavond in de regio extra maatregelen rondom gezelschappen, samenkomsten en horeca. In deze coronaspecial leest u wat deze maatregelen betekenen.

– De horeca sluit vanaf 1.00 uur ‘s nachts. Vanaf 0.00 uur ‘s nachts gaat de muziek uit en zijn er geen nieuwe bezoekers welkom.
– Het is niet toegestaan om je op te houden in gezelschappen van meer dan 50 personen. Dit geldt zowel binnen als buiten.
– De gemeente werkt samen met de politie aan het handhaven van de maatregelen. Er komen gerichte controles waar bepaalde doelgroepen samenkomen.

Verder geldt nog altijd: Houd 1,5 meter afstand, werk zoveel mogelijk thuis, vermijd te drukke plekken, was vaak je handen en laat je testen bij klachten

Ik begrijp dat de coronamaatregelen niet altijd gemakkelijk zijn en zeer grote impact kunnen hebben. Helaas moeten we nu toch weer een stap terug doen en ik ga daarbij uit van uw medewerking. Ook op het voetbalveld, in de supermarkt, bij een verjaardag of een feestje. Houd afstand en vermijd drukte. Voor onze kwetsbaren, maar ook voor iedereen die hard door de maatregelen wordt getroffen. De strijd tegen corona kunnen we alleen samen winnen. Houd vol!