Direct naar de content

Bereikbaarheid van een jeugdconsulent van de Gemeente Lansingerland

Iedere werkdag tussen 9.00-12.00 uur kunt u een vaste jeugdconsulent raadplegen via 010 800 40 04 of via jeugdconsulenten@lansingerland.nl. Sinds deze zomer is er één vaste jeugdconsulent die alle vragen behandelt. We merken dat veel vragen snel beantwoord kunnen worden en we ouders ook naar passende vrij toegankelijke voorzieningen kunnen verwijzen. Ook huisartsen kunnen uiteraard gebruik maken van dit telefoonnummer voor advies.

Spoed en crisis

Is er geen crisis maar wel spoed en is het na 12.00 uur? Dan kunt u tussen 12.00-17.00 uur bellen naar het algemene nummer van de gemeente via 010 800 40 00. U kunt aangeven dat u met spoed met Team Jeugd wilt bellen. Er is een piketdienst tijdens deze uren. Is er crisis? Dan belt u met het Crisis Interventie Team (CIT). Het CIT is 24/7 bereikbaar op 010 233 00 00. U belt met het CIT als er acuut hulp nodig is.

Bereikbaarheid in de middag

U kunt na 12.00 uur alleen bellen voor spoed of crisis. Wij werken eraan dat de vaste jeugdconsulent voor regulier overleg ook in de middag telefonisch bereikbaar is voor huisartsen. Wij onderzoeken hiervoor de technische mogelijkheden in ons telefoonsysteem. Wel kunt u voor regulier overleg in de middag een belafspraak maken met de vaste jeugdconsulent. Hiervoor mailt u naar jeugdconsulenten@lansingerland.nl.