Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.
Nieuwsbrief Gemeente Lansingerland  Week 20, 15 mei 2018

Week 20, 15 mei 2018

Wie verdient er een lintje?

Wie verdient er een lintje?

Kent u iemand die zich al jaren inzet voor de samenleving en daarmee een voorbeeld is voor onze maatschappij? Wist u dat zo iemand in aanmerking kan komen voor een lintje? 

Lees verder
Gesloten met Pinksteren

Gesloten met Pinksteren

Maandag 21 mei, tweede pinksterdag, is het gemeentehuis in Bergschenhoek gesloten. Vraagt u op de dag voor een feestdag met spoed een reisdocument of rijbewijs aan? Dan kunnen wij dat document pas de eerstvolgende werkdag leveren.

Lees verder
Afvalinzameling met Pinksteren

Afvalinzameling met Pinksteren

Op maandag 21 mei, tweede pinksterdag, haalt Renewi geen afval op. Ook het afvalbrengstation in Bergschenhoek is dan gesloten. Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl of de Afvalwijzer App voor uw gewijzigde inzameldag.

Lees verder
Lansingerland zoekt met provincie naar maatregelen N209

Lansingerland zoekt met provincie naar maatregelen N209

Wethouder Simon Fortuyn dringt bij de provincie aan op maatregelen die de verkeersveiligheid van de N209 vergroten. Fortuyn doet zijn oproep opnieuw nadat vorige week bij een ongeval op de weg een inwoonster van Lansingerland om het leven kwam.

Lees verder
Kom ook naar Feest van de Smaak!

Kom ook naar Feest van de Smaak!

Op zaterdag 26 mei vindt het Feest van de Smaak! plaats in Bleiswijk. Kom ook en ontdek de dynamische wereld van groenten en fruit! Er zijn leuke workshops in het 'smaaktheater' over bijvoorbeeld gezond eten met je boeren verstand, foodwaste, archeologische recepten, de vijf basissmaken en nog veel meer. Voor de allerkleinste zijn er Buurman & Buurman.

Lees verder
Vult u de vragenlijst ook in?

Vult u de vragenlijst ook in?

Hoe houden we Bergschenhoek bruisend en gezellig, denk mee over de toekomst van het centrum! Wij zijn bezig met een nieuwe visie voor het centrum van Bergschenhoek en daar kunt u een belangrijke bijdrage aan leveren.Vul de vragenlijst t.co/ToXu6By3mQ voor 5 juni in en maak kans op een gevulde boodschappentas ter waarde van €50,-!

Lees verder
Formatie nadert volgende fase

Formatie nadert volgende fase

Leefbaar3B en VVD zijn in de afrondende fase van het opstellen van een raamwerk dat de basis moet vormen voor een nieuw coalitieakkoord in de gemeente Lansingerland. Dit schrijft formateur Jaap Paans namens de twee partijen in een brief aan de lijsttrekkers van de zes andere partijen in de gemeenteraad van Lansingerland.

Lees verder
Hoera, de glasbak is 40 jaar!

Hoera, de glasbak is 40 jaar!

Veertig jaar geleden, op 17 mei 1978, werd in Den Bosch de allereerste gemeentelijke glasbak geplaatst. Nu, in 2018, hebben we in Lansingerland bijna 60 glasbakken. Super, want glas kun je eeuwig recyclen, zonder verlies van kwaliteit.

Lees verder
Meld uw camera aan bij de politie

Meld uw camera aan bij de politie

Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Heeft u een of meer camera’s om of aan uw woning of bedrijfspand hangen? Geeft u dit door aan de politie. U kunt uw camera(’s) aanmelden via www.politie.nl/cib.

Lees verder

Bent u digitaal veilig?

Bent u digitaal veilig?

We zijn steeds meer actief op internet. Dit biedt uiteraard kansen, maar helaas zijn er ook mensen die hier misbruik van maken. Criminaliteit via internet neemt toe en u kunt hier ook slachtoffer van worden. Bankrekening fraude, oplichting en spam kunnen grote schade aanbrengen. Kijk op www.checklistdigitaalveilig.nl welke maatregelen u kan treffen om uzelf en anderen te beschermen.

facebook Facebook
twitter Twitter
youtube YouTube
linkedin LinkedIn
instagram Instagram
Bent u al lid van het Burgerpanel?

Heeft u een mening over vraagstukken van de gemeente? En bent u ouder dan 14 jaar en woonachtig in Lansingerland? Dan nodigen we u van harte uit om lid te worden van het digitale burgerpanel!
Circa 4 keer per jaar ontvangt u per email een peiling met gemiddeld 15 vragen. Aanmelden kan via: www.burgerpanellansingerland.nl