Header image
Weel 16, 19 april 2016

Gemeentehuis gesloten

Gemeentehuis gesloten

Het gemeentehuis en het servicepunt Bleiswijk zijn gesloten op:

  • woensdag 27 april: Koningsdag
  • donderdag 5 mei: Hemelvaartsdag
  • vrijdag 6 mei: dag na Hemelvaartsdag

Verschillende meningen tijdens hoorzitting asielgerechtigden

Verschillende meningen tijdens hoorzitting asielgerechtigden

Op donderdag 14 april werd het voorstel aan de raad om veertig mannelijke asielgerechtigden in Hergerborch in Berkel en Rodenrijs te huisvesten, besproken. Ruim zeventig inwoners waren aanwezig, 10 insprekers lieten hun mening horen. Onder hen waren zowel voor- als tegenstanders. 

Vervolg
De Commissie Samenleving behandelt het voorstel op donderdag 12 mei. Op donderdag 26 mei vindt de besluitvorming plaats in de gemeenteraad.


Koningsdagprogramma’s

Koningsdagprogramma’s

De Oranjecomités en vele vrijwilligers hebben hun uiterste best gedaan om een mooi Koningsdagprogramma te maken.

De programma's vindt u hieronder en staan ook in de Lansingerland App.


Fietsenstalling Berkel Westpolder nu bewaakt

Fietsenstalling Berkel Westpolder nu bewaakt

Bij halte Berkel-Westpolder is de overkapte fietsenstalling tijdens bepaalde openingstijden tegenwoordig bewaakt. De gratis stalling wordt geëxploiteerd door stichting Biesieklette, die medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt.

‘Deze bewaakte fietsenstalling is een meerwaarde voor onze inwoners, voor zowel de metroreizigers als voor de mensen die hier werken’, benadrukken de wethouders Fortuyn en Van Tatenhove tijdens de officiële opening van de stalling.


Inwoners aan zet: filmpje!

Inwoners aan zet: filmpje!


Niet meer parkeren op De Kruin

Niet meer parkeren op De Kruin

Vanaf maandag 18 april is de tijdelijke parkeerplaats op De Kruin opgeheven. U kunt dan niet meer op het plein parkeren.

Door de nieuwe ontwikkeling in het centrum van Bergschenhoek is er voldoende parkeergelegenheid ontstaan. De straat, trottoirs en parkeerplaatsen zijn aangelegd. Onder de Jumbo is een parkeergarage gekomen.


Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die een lintje verdient?

Binnen het grote aantal (sport)verenigingen, welzijns- en zorginstellingen in onze gemeente zijn er ongetwijfeld mensen die voor een Koninklijke Onderscheiding in aanmerking komen. U, als inwoner van Lansingerland, kunt ons op deze mensen attenderen!

Weet u iemand die volgens u in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding?


Inbrekers gaan niet op vakantie

Inbrekers gaan niet op vakantie

Tijdens de meivakantie gaan veel inwoners op vakantie of dagjes uit. Inbrekers maken hier gretig gebruik van. Ze kunnen vaak goed aan woningen zien dat de bewoners niet aanwezig zijn. Volle brievenbussen, gordijnen die altijd dicht zijn en nooit een lampje aan.

Het advies is: geef uw huis een bewoonde indruk. Doe dit ook als u een dagje uit gaat. Daarnaast zijn er nog meer tips om het inbrekers niet te gemakkelijk te maken.


Is úw hond al aangemeld? Controle hondenbelasting!

Is úw hond al aangemeld? Controle hondenbelasting!

Van maandag 9 mei tot en met donderdag 30 juni wordt er in de gemeente gecontroleerd op hondenbezit. Controleurs van Legitiem BV doen dit in opdracht van SVHW. Heeft u een of meer honden? Dan betaalt u hondenbelasting. U bent verplicht aangifte te doen van het hondenbezit.


Voltooiing Rodenrijse Zoom komt dichterbij

Voltooiing Rodenrijse Zoom komt dichterbij

Afgelopen maand zijn in de nieuwbouwwijk Rodenrijse Zoom in Berkel en Rodenrijs de laatste 27 woningen opgeleverd. Ook zijn de straat, trottoirs en parkeerplaatsen aangelegd. Hiermee nadert de wijk haar voltooiing.

Wat rest is de ontwikkeling van twee appartementencomplexen. Het is nog niet bekend waneer dit plaatsvindt. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content