Header image Header image
Week 9, 3 maart

Nieuwe fiets- en voetgangersbrug

Nieuwe fiets- en voetgangersbrug

In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 februari arriveerden twee brugdelen van 35 meter lang en 6 meter breed in het centrum van Berkel en Rodenrijs. De brug tussen de Röntgenwerf en de Gemeentewerf is onderdeel van de plannen voor Berkel Centrum West. Op zaterdag is de meterslange brug succesvol geplaatst.


Plan 900 nieuwbouwwoningen Bleiswijk

Plan 900 nieuwbouwwoningen Bleiswijk

De gemeenteraad heeft het masterplan ‘Woningbouwlocaties Lange Vaart en Merenweg’ vastgesteld. Hiermee is de basis gelegd voor twee toekomstbestendige woonwijken in Bleiswijk met een groene en dorpse uitstraling, die past bij de identiteit van het bestaande dorp en haar inwoners. Er is ruimte voor 900 woningen, waarvan 50% in het betaalbare segment.


Snoeiafval gratis aan huis opgehaald

Snoeiafval gratis aan huis opgehaald

Nu de zon weer schijnt is het dé tijd om in de tuin aan de slag te gaan! Van 7 tot en met 9 maart wordt als extra service uw snoeiafval gratis aan huis opgehaald. Maak nu een afspraak via Mijn Afvalwijzer. Aanmelden is verplicht en kan tot en met vrijdag 4 maart 2022.


Gemeenteraad stelt Omgevingsvisie 1.0 vast

Gemeenteraad stelt Omgevingsvisie 1.0 vast

Lansingerland is een fijne plek om te wonen, werken en recreëren midden in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Maar hoe zorgen we dat we nu én in de toekomst een verbonden, vindingrijk en gezond Lansingerland blijven? Daar gaat de Omgevingsvisie over. In de Omgevingsvisie staan de ambities waar we de komende jaren hard aan gaan werken.


Presentatie klimaatadaptief Lansingerland

Presentatie klimaatadaptief Lansingerland

Wilt u weten hoe we samen aan de slag gaan om Lansingerland beter bestand te maken tegen het extremer wordende weer? Kom dan naar de digitale presentatie op woensdag 9 maart. We laten zien wat er speelt in de gemeente op het gebied van klimaatadaptatie, wat dit voor u betekent en hoe we onze gemeente samen klimaatbestendig kunnen inrichten.


Fietsenstalling bij station Rodenrijs is open

Fietsenstalling bij station Rodenrijs is open

De fietsenstalling aan de kant van het busplein is open. Verkeersbegeleiders begeleiden u de komende week richting die fietsenstalling. Het is niet toegestaan om uw fiets in de tunnel te zetten. De fietsenstalling aan de P&R-zijde is nog niet klaar voor gebruik. Daar moeten o.a. nog verlichting, laadpalen en een wateraansluiting worden aangebracht.


Kwaliteitsimpuls Lage Bergse Bos gestart

Kwaliteitsimpuls Lage Bergse Bos gestart

Afgelopen week heeft Staatsbosbeheer in opdracht van Recreatieschap Rottemeren de eerste bomen laten planten in het kader van de kwaliteitsimpuls Lage Bergse Bos. Bij de entrees bij de Henriette Boslaan en Mahlersingel zijn in totaal 27 bomen geplant. Het planten van deze bomen gaat zorgen voor een gevarieerder gebied waar meer te zien en te ontdekken is.


Masterplan Berkel Centrum Oost vastgesteld

Masterplan Berkel Centrum Oost vastgesteld

De gemeente Lansingerland heeft plannen om de oostzijde van het centrum van Berkel en Rodenrijs opnieuw in te richten. Daarmee verbetert de bereikbaarheid van dit deel van het centrum, komen er parkeerplaatsen bij en krijgt het gebied een groenere uitstraling. De gemeenteraad heeft vorige week het stedenbouwkundig masterplan vastgesteld.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content