Header image
Week 9, 28 februari 2017

Verkiezing Het Lansingerland Initiatief

Verkiezing Het Lansingerland Initiatief

Het Lansingerlands Initiatief is voor alle leeftijden! Hebben uw (klein)kinderen een idee om de buurt nog leuker te maken? Wij zijn natuurlijk ook benieuwd naar hun ideeën (inleveren vóór 6 maart!). Reserveer alvast donderdagavond 9 maart in uw agenda. Dan vinden de presentaties voor de raad plaats.


Geen draagvlak voor uitbreiding RTHA

Geen draagvlak voor uitbreiding RTHA

Dat is een van de conclusies uit het zojuist verschenen rapport “Advies over draagvlak luchthavenbesluit Rotterdam The Hague Airport” van verkenner Joost Schrijnen. 


Weer bedrijfskavel verkocht in Lansingerland!

Weer bedrijfskavel verkocht in Lansingerland!

Op woensdag 22 februari 2017 hebben wethouder Albert Abee en ondernemer Vincent Maasland hun handtekeningen gezet onder de koopovereenkomst voor een bedrijfskavel op bedrijventerrein Leeuwenhoekweg in Bergschenhoek.


Vergoeding na problemen met PGB

Mensen die extra kosten hebben gemaakt vanwege de problemen met het persoonsgebonden budget (pgb) voor zorg, kunnen van 1 maart tot 1 juni een vergoeding aanvragen. Op de website van het ministerie vindt u meer informatie over de compensatieregeling.


4 V’s voor Langer Thuis in Eigen Huis

4 V’s voor Langer Thuis in Eigen Huis

Ouderen wonen steeds langer zelfstandig in hun eigen huis. Toch kan dat ook bepaalde risico’s met zich meebrengen. Om onveilige situaties zoveel mogelijk te vermijden is er een pilot voor thuishulpen gestart; 4V's voor Langer Thuis in Eigen Huis.


Update kunstgrasvelden en rubbergranulaat

Update kunstgrasvelden en rubbergranulaat

Naar aanleiding van de tweede uitzending van Zembla ‘Gevaarlijk spel, het vervolg’ hebben de voetbalverenigingen en de gemeente op dinsdag 21 februari overleg gevoerd.


Zwemles via Jeugd Sportfonds

Zwemles via Jeugd Sportfonds

Ouders met een laag inkomen kunnen voortaan zonder eigen bijdrage hun kind een A en B-diploma laten halen bij zwembad De Windas. Ze betalen alleen eenmalig zelf het inschrijfgeld en de magneetkaart, dat is zo’n € 35,-.


Samen zonne-energie opwekken!

Samen zonne-energie opwekken!

Doe mee met de groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie! Inwoners van de gemeente Lansingerland kunnen aan deze groepsaankoop in Zuid-Holland mee doen. Inschrijven is eenvoudig, vrijblijvend en kan tot en met 22 maart.


Lansingerland wordt een stukje schoner

Lansingerland wordt een stukje schoner

Op zaterdag 25 februari 2017 gaf wethouder Simon Fortuyn het startsein voor een opruimactie van zwerfafval in Bergschenhoek. Christiaan Veltrop, ondernemer van Jumbo Veltrop in Bergschenhoek, heeft twee nieuwe medewerkers aangenomen die elke zaterdag het winkelgebied van Bergschenhoek verlossen van zwerfafval. Zo wordt Lansingerland weer een stukje schoner!

Samenwerken loont! Kijk voor meer informatie over de 25-meter regel voor ondernemers op de website van Nederland Schoon.


Helikopters trainen bij duisternis

Om veilig te kunnen opereren, zowel bij daglicht als bij duisternis, trainen helikopterbemanningen van de Koninklijke Luchtmacht het hele jaar door. Het streven is alle helikopters om 23.00 uur weer aan de grond te hebben.


Sirenetest

Sirenetest

Op de eerste maandag van iedere maandag testen we om 12.00 uur in heel Nederland de sirenes. De eerstvolgende test van de sirene is op maandag 6 maart 2017.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content