Header image
Week 9, 26 februari 2019

Gefeliciteerd winnaars Nieuwjaarsvegen!

Gefeliciteerd winnaars Nieuwjaarsvegen!

In december daagden wij inwoners uit om samen met de straat hun omgeving schoon te vegen na het vuurwerk van Oud en Nieuw. Uit de inzendingen zijn zes winnaars gekozen; de Kamperfoeliedreef, Hofwijckplantsoen en Steenmolen in Bleiswijk, de Streepvaren, Christiaan van de Takstraat en B. Vethstraat in Bergschenhoek en de Oostmeerlaan in Berkel en Rodenrijs.


Opening nieuw gemaal

Opening nieuw gemaal

Verbetering van de waterkwaliteit, droge voeten en een voorbereiding op de A16 Rotterdam. Voor die functies opende waarnemend dijkgraaf Toon van der Klugt, hoogheemraad Dorenda Gerts en wethouder Simon Fortuyn het nieuwe gemaal aan de Bergweg Zuid.


Lokale belastingaanslag verstuurd

Lokale belastingaanslag verstuurd

Deze maand verstuurt SVHW namens gemeente Lansingerland de jaarlijkse lokale belastingaanslagen. Dit gebeurt digitaal via MijnOverheid en per post. Heeft u vragen over uw belastingaanslag? Kijk op de website van SVHW of neem contact op via telefoonnummer (0186) 577 222 of (0800) 02 00 873.


Inloopavond Rotondes Fietsveilig

Inloopavond Rotondes Fietsveilig

Wij gaan de komende twee jaar de rotondes op de Klapwijkseweg en Boterdorpseweg veiliger maken. Wilt u meer weten over de werkzaamheden? Kom dan woensdag 13 maart naar de inloopavond in het gemeentehuis. U kunt tussen 17.30 en 21.00 uur de tekeningen bekijken en medewerkers spreken die u meer kunnen vertellen over de werkzaamheden.


Meld u aan voor de takkenroute!

Meld u aan voor de takkenroute!

Het voorjaar komt er aan! Gaat u ook aan de slag in de tuin en heeft u veel snoeiafval? Renewi haalt tussen 11 en 13 maart het snoeiafval gratis op! Aanmelden voor de takkenroute kan tot vrijdag 8 maart via MijnAfvalwijzer of de Afvalwijzer App.


Bijeenkomst aardgasvrij wonen

Bijeenkomst aardgasvrij wonen

Het zal u niet zijn ontgaan: Nederland wil uiterlijk in 2050 van het aardgas af, dus ook Lansingerland gaat daarmee aan de slag. Hoe gaan we dat doen en wat betekent dat voor u? Om het daar met elkaar over te hebben nodigen we u graag uit voor een bijeenkomst op dinsdag 19 maart vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis.


Training- en cursusaanbod

Training- en cursusaanbod

Kwadraad Maatschappelijk Werk Lansingerland begeleidt en ondersteunt mensen bij hun dagelijkse leefproblemen. Heeft uw kind te maken met een echtscheidingssituatie, wilt u zelf assertiever zijn of voelt u zich eenzaam en wilt u hier iets aan doen? Bekijk het cursusaanbod van Kwadraad en meld u aan!


Komt u ook een kop koffie drinken?

Komt u ook een kop koffie drinken?

Elke laatste woensdag van de maand zitten politie en wijkbeheerder van de gemeente klaar voor al uw vragen. U bent woensdag 27 februari van 14.00 tot 16.00 uur welkom bij de McDonalds in Berkel en Rodenrijs.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content