Header image
Week 9, 25 februari 2020

Jan-Willem van den Beukel beëdigd als wethouder

Jan-Willem van den Beukel beëdigd als wethouder

Tijdens de raadsvergadering op donderdag 20 februari is Jan-Willem van den Beukel (CDA) beëdigd als wethouder Financiën, Glastuinbouw/Greenport en als kernwethouder Berkel en Rodenrijs.“Het college heet Jan-Willem van den Beukel van harte welkom”, zegt burgemeester Pieter van de Stadt. “We zijn blij met zijn komst. Hij heeft veel ervaring met circulaire economie en duurzaamheid. Dat is een meerwaarde, ook voor ons bedrijfsleven.”


Aanslag gemeentelijke heffingen 2020

Aanslag gemeentelijke heffingen 2020

De gemeente Lansingerland heeft het innen van de belastingen uitbesteed aan SVHW (Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling). Deze week ontvangen de meeste huishoudens een brief van het SVHW met de persoonlijke heffingen. Wij lichten de OZB, rioolheffing en afvalstoffenheffing graag verder aan u toe.


Noodkap vanwege essentaksterfte

Noodkap vanwege essentaksterfte

Recreatieschap Rottemeren voert de komende periode een noodkap uit vanwege de essentaksterfte. Dit gebeurt op twee percelen waarin de essen zo slecht zijn dat ze spontaan kunnen omvallen. Om de veiligheid van recreanten te kunnen garanderen worden de komende weken de essen op deze twee percelen verwijderd.


Lansingerland viert 75 jaar vrijheid met bevrijdingsfeest

Lansingerland viert 75 jaar vrijheid met bevrijdingsfeest

De Oranjecomités van Lansingerland organiseren samen een bevrijdingsfeest op 5 mei 2020 in het Annie M.G. Schmidtpark in Bergschenhoek. Een feest voor alle inwoners, jong én oud. Om te vieren dat we 75 jaar in vrijheid leven na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog.


Nieuw begin voor Wilderszijde

Nieuw begin voor Wilderszijde

In Wilderszijde verrijst de komende tien jaar een nieuwe, duurzame en toekomstbestendige woonwijk. Nog vóór de crisis hebben de gemeente en Waal Ontwikkeling in 2008 een overeenkomst gesloten voor de bouw van maximaal 144 woningen. Begin 2017 is de ontwikkeling hervat. Beide partijen hebben het bestaande plan aangepast aan beleid, wet- en regelgeving en hun afspraken bekrachtigd om het bouwplan te kunnen realiseren. In plan ‘Buyten’ komen onder andere starterswoningen en levensloopbestendige woningen.


Maak een afspraak voor de snoeiafvalroute!

Maak een afspraak voor de snoeiafvalroute!

Het voorjaar is dé tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Heeft u flink gesnoeid en past het snoeiafval niet in uw GFT-container? Van 9 tot en met 11 maart halen we gratis uw snoeiafval aan huis op. Maak daarvoor uiterlijk vrijdag 6 maart een afspraak via www.mijnafvalwijzer.nl of bel Renewi via (010) 44 54 199.


Jongeren aan zet!

Jongeren aan zet!

Lansingerlandse scholieren van het Beroepscollege Zoetermeer Praktijk presenteerden woensdagmiddag 19 februari hun kijk op het armoede- en schuldenbeleid onder jongeren.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content