Header image
Week 9, 24 februari 2015

Minister Opstelten onder de indruk van Buurttoezicht Lansingerland

Minister Opstelten onder de indruk van Buurttoezicht Lansingerland

Op uitnodiging van Buurttoezicht Lansingerland en 2e Kamerlid Peter Oskam (CDA) bracht minister Opstelten van Veiligheid en Justitie maandag 23 februari een werkbezoek aan de gemeente. Burgemeester Coos Rijsdijk ontving de minister. Tijdens het bezoek van de minister gaf Buurttoezicht Lansingerland een presentatie en vertelde meer over dit unieke en succesvolle burgerinitiatief.


Stempassen verkiezingen 18 maart

Stempassen verkiezingen 18 maart

Zaterdag 28 februari bezorgt PostNL de stempassen voor de Provinciale Statenverkiezingen en verkiezing van de leden van het algemeen bestuur van de Waterschappen. Hebt u niet de Nederlandse nationaliteit dan ontvangt u alleen een stempas voor de waterschapverkiezingen.

Hebt u geen stempas ontvangen? U kunt dan een vervangende stempas aanvragen.


Inloopavond herinrichting Wilgenlaan Berkel en Rodenrijs

We gaan de Wilgenlaan in Berkel en Rodenrijs herinrichten. In november/december 2014 heeft de gemeente geïnventariseerd welke wensen en ideeën er leven bij bewoners rond de Wilgenlaan. Deze reacties hebben we laten uitwerken in drie varianten. Tijdens de inloopavond op 3 maart in het gemeentehuis in Bergschenhoek kunnen geïnteresseerden deze varianten bekijken. Ook op de website zijn de varianten in te zien. U kunt tijdens de inloopavond of via onze website reacties en/of opmerkingen doorgeven en uw voorkeur voor één of meerdere varianten aangeven.


Inloopavond lokale belastingaanslagen

Inloopavond lokale belastingaanslagen

Op dinsdag 3 maart van 18.00 tot 20.00 uur organiseert het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie en Waardebepaling (SVHW) een inloopavond over de lokale belastingaanslag in het gemeentehuis. U hoeft zich niet vooraf aan te melden. Wel vragen we u om uw belastingaanslag mee te nemen. 


Vragen over zorg en jeugdhulp? Kom naar de mobiele vraagbaak van VWS

Wilt u weten of het rijk, de gemeente of de zorgverzekeraar vanaf 2015 verantwoordelijk is voor de zorg en hoe het overgangsrecht is geregeld? Stel uw vraag dan aan de mobiele vraagbaak van het Informatiepunt Langdurige zorg en Jeugd van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Deze mobiele vraagbaak staat op woensdag 11 maart 2015 van 10.00 – 13.00 uur in de bibliotheek Oostland, vestiging Berkel en Rodenrijs, Nieuwstraat 25.
 


Werkzaamheden Berkel Centrum

Vanaf 9 maart starten wij met de nieuwe inrichting van de openbare ruimte aan de Kerksingel, tussen de Nieuwstraat en de kruising Wilhelminastraat/Ds. van Koetsveldstraat.Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingen. Als het weer meewerkt dan zijn de werkzaamheden rond 3 april afgerond.


Ruiming graven algemene begraafplaatsen

Ruiming graven algemene begraafplaatsen

Op de algemene gemeentelijke begraafplaatsen in Lansingerland worden in het najaar van 2015 graven geruimd. Het gaat om algemene graven waar de grafrusttermijn en rechten van zijn verstreken. De belanghebbenden zijn schriftelijk geïnformeerd over de voorgenomen ruiming. De ruiming wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content