Header image Header image
Week 8, 24 februari

Honderden bomen geplant in het voedselbos

Honderden bomen geplant in het voedselbos

Wethouder Jan-Willem van den Beukel is samen met o.a. de boswachters van Natuurmonumenten gestart met het planten van 1500 bomen in het voedselbos in de Schiebroekse Polder. De komende jaren worden er nog duizenden bomen geplant op het terrein van twee hectare groot. Het bos wordt een natuurlijk ecosysteem gericht op de productie van voedsel.


Asfaltwerkzaamheden Heulslootweg en Edisonlaan

Asfaltwerkzaamheden Heulslootweg en Edisonlaan

Eind januari zijn de werkzaamheden voor de definitieve inrichting van de bushaltes aan de Edisonlaan en Heulslootweg afgerond, op de asfaltwerkzaamheden na. Aannemingsbedrijf Vermeulen Benthuizen BV gaat deze asfaltwerkzaamheden uitvoeren van maandag 28 februari t/m vrijdag 4 maart (schoolvakantie).


Werkzaamheden kruising bij Raadhuishof

Werkzaamheden kruising bij Raadhuishof

De stenen op de kruising Molenwerfstraat/Raadhuishof zijn niet goed meer en moeten vervangen worden. De werkzaamheden starten maandag 28 februari. Om het werk veilig uit te voeren is het noodzakelijk om de kruising af te sluiten. Er wordt een omleiding ingesteld. Verkeer van en naar de Raadhuishof is wel mogelijk, dit wordt geregeld door middel van verkeerslichten.


Artikel 1 in het gemeentehuis

Artikel 1 in het gemeentehuis

Maandag 7 februari is de tekst van Artikel 1 van de grondwet geplaatst in de hal van ons gemeentehuis in Bergschenhoek. De tekst is geplaatst aan de buitenkant van de raadzaal op de houten panelen. Hierdoor is de tekst zichtbaar vanuit de publiekshal, voor iedereen die het gemeentehuis bezoekt.


Kieskompas Lansingerland online

Kieskompas Lansingerland online

Weet u al op welke partij u gaat stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen of twijfelt u nog? Wellicht kan het Kieskompas Lansingerland u helpen. U vindt hier 30 stellingen over onderwerpen die belangrijk zijn voor Lansingerland en haar inwoners. Na het invullen ziet u welke lokale politieke partij(en) het beste aansluit bij uw opvattingen.


Evenementen organiseren in Lansingerland

Evenementen organiseren in Lansingerland

Het organiseren van evenementen mag weer vanaf 25 februari. U heeft hiervoor een evenementenvergunning nodig. Deze aanvraag neemt enkele weken in beslag. Hoe completer uw aanvraag is, des te sneller kunnen wij hem afhandelen. Heeft u vragen over het organiseren van een evenement? We helpen u graag op weg. Kijk op onze website of bel met 010 800 4000.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content