Header image
Week 8, 20 februari 2018

Inspiratiecafé Vogelbuurt groot succes

Inspiratiecafé Vogelbuurt groot succes

Zaterdag 17 februari was het een drukte van belang bij het Inspiratiecafé Duurzame Vogelbuurt. Zo’n 120 bewoners van de Vogelbuurt in Berkel en Rodenrijs waren naar ‘t Manneke gekomen om inspiratie op te doen en met elkaar duurzame ideeën voor de buurt te bedenken. Ideeën op het gebied van energie, water, groen & spelen en samenleven & ontmoeten.


Doet u al mee met NLdoet?

Doet u al mee met NLdoet?

Nog even en dan is het zover: NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in Lansingerland doen veel verenigingen en maatschappelijke organisaties mee. Dit jaar is NLdoet op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart. Er zijn al 25 klussen en activiteiten aangemeld. Hiervoor worden nog vrijwilligers gezocht. Kunt u bijvoorbeeld klussen, verven, opruimen, schoonmaken of tuinieren? Meldt u dan aan!

 


Publieksbalies extra open

Publieksbalies extra open

Om de verwachte drukte richting de zomervakantie op te vangen breiden wij onze openstelling op donderdag uit. In de periode van 1 maart 2018 tot en met 28 juni 2018 kunt u op donderdag van 14.00 tot 20.00 uur ‘s avonds in het gemeentehuis Bergschenhoek terecht. Voor het regelen van uw zaken met de gemeente kunt u (online) een afspraak maken of langskomen tijdens de vrije inloopmomenten.


Zingend over de Landscheiding!

Zingend over de Landscheiding!

Vrijdag 16 februari heeft wethouder Ankie van Tatenhove, samen met initiatiefneemster Silvia Wessels, het zangfietspad geopend. Zes borden markeren het zangfietspad, dat door de drie kernen heen loopt. Vanaf nu mag iedereen schaamteloos zingen op het fietspad aan de Landscheiding. Ook als u die ene hoge noot nét niet haalt.  


Helpt u onze website verbeteren?

Helpt u onze website verbeteren?

Wij willen de informatie op en dienstverlening via onze gemeentelijke website steeds verder verbeteren. 
Daarom voeren we af en toe onderzoeken uit. Helpt u ook mee? Meedoen aan dit onderzoek kost u 12 tot 15 minuten tijd. U kunt dit onderzoek invullen tot en met woensdag 21 februari. 


Licht zet inbrekers in het zicht!

Licht zet inbrekers in het zicht!

Met de voorjaarsvakantie in het vooruitzicht geven we inwoners graag preventietips over het voorkomen van een woninginbraak. Elke woninginbraak is er één teveel! Maandagavond 19 februari hielden we daarom een tijdschakelaaractie in de Gouden Griffelbuurt in Berkel en Rodenrijs. Woensdag 21 februari vindt u ons ook op de markt in Berkel.  


Nieuw fietspad van Rotte naar Schie

Nieuw fietspad van Rotte naar Schie

Een gloednieuw fietspad van de Rotte naar de Schie. Dwars door de polder. Dichtbij de stad en toch ver weg van het autoverkeer. Dat is het Polderpad. Delen van het fietspad zijn inmiddels klaar, en er is steeds meer te beleven. Vrijdag 23 februari is de officiële opening van een nieuwe trekpleister langs het Polderpad: Belevenisboerderij Schieveen, met speelnatuur van OERRR.


Start verkoop 38 woningen

Start verkoop 38 woningen

Donderdag 22 februari start de verkoop van 38 fraaie rij- en eengezinswoningen in Parkzoom 3. U bent tussen 17.00 en 19.00 uur van harte welkom in het gemeentehuis in Bergschenhoek. U krijgt dan meer informatie over de woningen en de wijk.facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content