Header image
Week 8, 19 februari 2019

Komt u ook in actie voor een schone buurt?

Komt u ook in actie voor een schone buurt?

Een uurtje met elkaar de buurt schoonmaken? Dat is leuk, gezellig en zorgt voor een fris resultaat! Op zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag in Nederland. Wij ondersteunen u graag door prikkers, afvalzakken of eventueel hesjes ter beschikking te stellen. Maar ook halen wij het ingezamelde zwerfvuil op.


Bomenonderhoud Lansingerland

Bomenonderhoud Lansingerland

De circa 23.000 bomen in Lansingerland hebben jaarlijks onderhoud nodig. Dit onderhoud bestaat voornamelijk uit het snoeien van bomen. Maar ook het kappen van zieke bomen valt onder reguliere onderhoudswerkzaamheden. In februari en maart worden de werkzaamheden uitgevoerd en aansluitend vindt de aanplant van nieuwe bomen plaats.


E-mailservice Overheid.nl

E-mailservice Overheid.nl

Wilt u op de hoogte blijven van bekendmakingen, besluiten en andere berichten van de gemeente, provincie en waterschappen? Meldt u zich dan aan voor de attenderingservice via Overheid.nl. Via uw emailadres ontvangt u besluiten en andere berichten die via Overheid.nl zijn gepubliceerd.


Recreatiebad binnenkort weer open

Recreatiebad binnenkort weer open

De herstelwerkzaamheden aan het recreatiebad van zwembad De Windas zijn afgerond. Het bad is opnieuw betegeld en wordt momenteel weer gevuld met water. Naar verwachting duurt het een week voordat het badwater op niveau en temperatuur is. Daarna kan het recreatiebad weer open worden gesteld voor publiek.


Noodkap Hoge Bergse Bos

Noodkap Hoge Bergse Bos

Staatsbosbeheer voert de komende periode een noodkap uit vanwege de essentaksterfte in het Hoge Bergse Bos. Dit gebeurt op twee percelen waarin de essen zo slecht zijn dat ze spontaan kunnen omvallen. Het eerste perceel ligt ten oosten van parkeerterrein de Dassenplaats. Het tweede ligt aan het Ivoorzwampad, onder de heuvel met daarop het kunstwerk van de omgekeerde spoortunnel.


Doe mee met de Lansingerland Run!

Doe mee met de Lansingerland Run!

Zondag 24 februari is de Lansingerland Run in De Groenzoom. Met verschillende afstanden is dit hardloop evenement een ideale voorbereiding op een marathon, maar tegelijk ook leuk voor de beginnende lopers. Online inschrijven kan nog tot en met 21 februari. Uiteraard kunt u zich op de dag zelf ook nog inschrijven. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content