Header image
week 8, 17 februari 2015

De Rotterdampas is weer te koop!

De Rotterdampas is weer te koop!

De Rotterdampas is een kortingspas van Rotterdam en de regio en geeft gratis toegang of korting bij meer dan 750 attracties zoals bijvoorbeeld musea of diergaarde Blijdorp. Ook kunt u de Rotterdampas gebruiken in Lansingerland o.a. bij Outdoor Valley en Theater Vlammen.

Iedereen kan een Rotterdampas kopen. De pas kost standaard € 60,-. Inwonende kinderen van 0 t/m 17 jaar betalen € 12,50. Bent u een inwoner van de gemeente Lansingerland en heeft u een laag inkomen dan kunt u in aanmerking komen voor het reductietarief van € 5,-. Inwonende kinderen van 0 t/m 17 jaar ontvangen dan een gratis pas. Op onze website vindt u informatie waar u aan moet voldoen om voor het reductietarief in aanmerking te komen.


Herkenbare caravan voor Buurttoezicht

Herkenbare caravan voor Buurttoezicht

Afgelopen zaterdag heeft Buurttoezicht Lansingerland officieel hun eigen Buurttoezichtcaravan in ontvangst genomen. Buurttoezicht Lansingerland is erg actief. In samenwerking met de gemeente en de politie werken zij aan veel acties mee op het gebied van veiligheid.
Om nog meer bekendheid te krijgen en zichtbaarder te worden op straat trekken zij er vanaf nu ook met de caravan op uit.


Primeur Bleiswijk: Eerste AED buitenkast

Primeur Bleiswijk: Eerste AED buitenkast

Op woensdag 11 februari werd de eerste AED, die 24 uur per dag beschikbaar is, operationeel bij wooncomplex Middenburcht aan de Middenburgweg in Bleiswijk.

Burgemeester Coos Rijsdijk hing de AED op in de buitenkast en bedankte Arjan, Alfa Accountants en 3B Wonen.

“Een prachtig voorbeeld van een burgerinitiatief en de betrokkenheid van lokale organisaties waarmee de overlevingskans van onze inwoners bij een hartstilstand wordt vergroot,” aldus de burgemeester.


Trots op 13-jarige zwemkampioen Thomas Jansen

Trots op 13-jarige zwemkampioen Thomas Jansen

Woensdag 11 februari feliciteerde wethouder Ankie van Tatenhove Thomas Jansen met zijn behaalde Nederlands kampioenschap. Hij scoorde goud op de 400m wisselslag en zilver op de 200 m rugslag en de 400 m vrije slag. Voor de 6e keer is hij Nederlands Kampioen.

Thomas van harte gefeliciteerd met deze fantastische zege.


Voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd 2015

Voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd 2015

Bibliotheek Oostland organiseerde de voorleesrondes in Lansingerland. De winnaars zijn Alicia de Vos van Basisschool De Wiekslag uit Bleiswijk en Etienne Natte van De Kleine Kapitein in Berkel en Rodenrijs. Zij gaan door naar de volgende ronde in Gouda. En natuurlijk hopen wij dat ze doorgaan naar de landelijke finale op 27 mei.

Alicia en Etienne van harte gefeliciteerd.


Heropening Fairtrade Cadeauwinkel

Heropening Fairtrade Cadeauwinkel

Zaterdag 14 februari opende wethouder Ankie van Tatenhove de vernieuwde wereldwinkel in Berkel en Rodenrijs.

De Wereldwinkel begon zo’n 45 jaar geleden op de weekmarkt in Berkel en Rodenrijs. In 1997 was de Wereldwinkel één van de eerste winkels in de Centrumpassage. Na al die jaren was het tijd voor een opknapbeurt.


De wethouder komt naar u toe

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachte wisselen? U bent op dinsdag 24 februari van 16.30 – 17.30 uur van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

De kernwethouders
– Albert Abee: Berkel en Rodenrijs
– Jeroen Heuvelink: Bergschenhoek
– Ankie van Tatenhove: Bleiswijk
Ambassadeur
– Simon Fortuyn


Wethouder Albert Abee slaat eerste paal NogMeerpolder

Wethouder Albert Abee slaat eerste paal NogMeerpolder

Maandag 16 februari heeft wethouder Albert Abee onder het toeziend oog van Jan Droogers (Van der Lecq en Droogers) de eerste paal geslagen van het project NogMeerpolder in Berkel en Rodenrijs.

Na de openingshandeling was er gelegenheid voor een hapje en een drankje bij ’t Manneke. Voor de kopers een goede gelegenheid om kennis met elkaar te maken.


Geheimhouding persoonsgegevens

De gemeente houdt persoonsgegevens van haar inwoners bij in de Basisregistratie personen (Brp). Met uw persoonsgegevens gaan wij zorgvuldig om, zoals voorgeschreven is in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

De gemeente verstrekt uw persoonsgegevens aan bijvoorbeeld overheidsinstellingen zoals de belastingdienst, pensioenfondsen en zorgverzekeraars. U kunt echter voorkomen dat de gemeente uw gegevens aan andere instellingen of personen (bijvoorbeeld advocaten, commerciële instellingen of particulieren) verstrekt. Dat doet u door een verzoek om geheimhouding in te dienen bij de gemeente.


Carnaval in Lansingerland

Carnaval in Lansingerland

Vrijdag 13 februari nam Prins Carnaval van carnavalsvereniging De Otterrotters traditiegetrouw de sleutel in ontvangst van Burgemeester Coos Rijsdijk.

Afgelopen weekend werd er volop feest gevierd in de kantine van de Soccer Boys in Bleiswijk. Gisteren maakte De Otterrotters een feestje van het seniorencarnaval in Zorgcentrum De Leeuwerik. Helaas komt er vanavond een einde aan het 46e carnaval der Otterrotters. Om 23.11 uur geeft Prins carnaval de sleutel weer terug aan onze burgemeester. Voor foto’s en meer kijkt u op: www.deotterrotters.nl.


Werkzaamheden Kerksingel en kruising Wilhelminastraat/Ds. Van Koetsveldstraat

Werkzaamheden Kerksingel en kruising Wilhelminastraat/Ds. Van Koetsveldstraat

Vanaf 9 maart starten wij met de nieuwe inrichting van de openbare ruimte aan de Kerksingel, tussen de Nieuwstraat en de kruising Wilhelminastraat/Ds. van Koetsveldstraat.Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingen. Als het weer meewerkt dan zijn de werkzaamheden rond 3 april afgerond.


Definitief Ontwerp groenonderhoud Bleiswijk Oost

Definitief Ontwerp groenonderhoud Bleiswijk Oost

De afgelopen periode hebben bewoners uit Bleiswijk Oost kunnen reageren op de plannen voor het groot onderhoud groen voor hun wijk. Deze plannen zijn nu uitgewerkt naar een Definitief Ontwerp (DO) en daarbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met de ontvangen reacties.

De uitvoering van het onderhoud start zo snel mogelijk. De verwachting is dat de werkzaamheden in november gereed zijn.


Verleng uw groot rijbewijs voor 1 juni

Verleng uw groot rijbewijs voor 1 juni

De groep beroepschauffeurs geboren voor 1 juli 1955 is vanaf 1 juni niet langer vrijgesteld van de nascholing. Hierdoor wordt de code 95 niet langer automatisch op het rijbewijs gezet.

Tot 1 juni 2015 kan deze groep chauffeurs code 95 op het rijbewijs nog krijgen via vroegtijdige verlenging of het vervangen van het rijbewijs.


Speelplaats Hofwijckplantsoen/ Leeuwenhorststraat in Bleiswijk is klaar

Speelplaats Hofwijckplantsoen/ Leeuwenhorststraat in Bleiswijk is klaar

Nadat in september 2014 de bouwketen bij het Hofwijckplantsoen en de Leeuwenhorstraat in De Tuinen Oost zijn verwijderd, is er gestart met de definitieve inrichting van het gebied.

Na het plaatsen van de speeltoestellen, zijn de graszoden gelegd en de struiken en bomen geplant.

De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond en de speeltoestellen zijn in gebruik genomen. Wij hopen natuurlijk dat de (jongste) bewoners van De Tuinen Oost veel plezier van deze speelplaats zullen hebben.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content