Header image Header image
Week 7, 17 februari

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan

Nog maar een paar weken tot de gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingsborden zijn inmiddels geplaatst en alle voorbereidingen zijn in volle gang. We informeren u de komende periode regelmatig over zaken die van belang zijn in aanloop naar de verkiezingsdagen op 14, 15 en 16 maart. We zetten alvast een aantal veelgestelde vragen voor u op een rij.


Gemeenten pakken fietsroute aan

Gemeenten pakken fietsroute aan

De wethouders van Zoetermeer, Lansingerland en Rotterdam hebben hun handtekening gezet onder de samenwerkings-overeenkomst voor de Metropolitane Fietsroute tussen Zoetermeer en Rotterdam. Wethouder Fortuyn tekende namens Lansingerland. Het fietspad moet zo comfortabel en veilig worden voor woon-werkverkeer.


Opgelet! Informatiestand morgen gaat niet door

Opgelet! Informatiestand morgen gaat niet door

Morgen zou de gemeente met een stand bij Berkel Centrum West en Oost staan om in gesprek te gaan over de werkzaamheden en plannen. Helaas kan dit niet doorgaan in verband met de slechte weersomstandigheden. Het KNMI heeft code geel afgegeven. We hopen op uw begrip en komen snel met een nieuwe datum.


Afsluiting fietspad Röntgenstraat – Gemeentewerf

Afsluiting fietspad Röntgenstraat – Gemeentewerf

Tussen de Röntgenstraat en de Gemeentewerf in Berkel Centrum komt binnenkort een nieuwe fiets- en voetgangersbrug. In de voorjaarsvakantie, van vrijdag 25 februari tot en met vrijdag 4 maart, is het bestaande fietspad afgesloten in verband met werkzaamheden. U wordt omgeleid via het Albert Schweitzerpad en de Oudelandselaan.


Onderhoud speelplek Ton Lutzstraat

Onderhoud speelplek Ton Lutzstraat

Vanaf maandag 21 februari is de speelplek aan de Ton Lutzstraat afgesloten i.v.m. onderhoudswerkzaamheden. Vanwege de werkzaamheden en het aanbrengen van nieuw gras worden er bouwhekken geplaatst. De verwachting is dat er in de week van 14 – 20 maart weer gespeeld kan worden op deze speelplek, dit is nog wel afhankelijk van de weersomstandigheden.


Gouden Harplaan officieel geopend

Gouden Harplaan officieel geopend

Wethouder Jan-Willem van den Beukel heeft afgelopen woensdag de Gouden Harplaan in Berkel en Rodenrijs officieel geopend. Deze weg is een belangrijke 2e ontsluitingsweg voor de wijk Westpolder/Bolwerk. De Gouden Harplaan moet zorgen voor betere spreiding van het verkeer. De weg kan open nu de bouw van appartementen gereed is.


Het wordt reusachtig goed

Het wordt reusachtig goed

De gemeente geeft een kunstwerk van Henk Chabot vanaf 3 mei in bruikleen aan het Chabot Museum in Rotterdam voor de tentoonstelling ‘Het wordt reusachtig goed – Vriendschappen en verbindingen’. Wethouder Cultuur Titia Cnossen ontving de directeur van het Chabot Museum om het landschap, dat niet eerder voor publiek is getoond, voor het eerst te bekijken.


Nederland open in 3 stappen

Nederland open in 3 stappen

Het aantal besmettingen is hoog, maar de ziekenhuisopnames blijven stabiel. Daarom kan er verder versoepeld worden. Dat gebeurt in drie grote stappen, snel achter elkaar. Nederland laat daarmee bijna alle maatregelen los. Meer informatie vind u op de website van Rijksoverheid.


Leszwemmen toch mogelijk in Bleiswijk

Leszwemmen toch mogelijk in Bleiswijk

Ouders, kinderen en andere gebruikers van het zwembad in Bleiswijk zijn blij! Ze kunnen toch blijven leszwemmen. Wethouder van den Beukel: “Vorig jaar dreigde het leszwemmen te stoppen. Voor veel ouders van kinderen en zwemmers een ontzettend teleurstellend bericht. Na gesprekken met de eigenaar blijft het mogelijk om zwemlessen te volgen in de ochtenduren. Daar ben ik blij om en ik wens iedereen veel zwemplezier.”


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content