Header image
week 7, 10 februari 2015

Resultaten enquête Mobiliteitsplan Berkel

Resultaten enquête Mobiliteitsplan Berkel

Globaal kunnen we uit de enquêteresultaten het volgende concluderen:

 • Verkeersveiligheid en bereikbaarheid krijgen van de respondenten een hogere prioriteit dan leefbaarheid en duurzaamheid.
 • Het belang van de bereikbaarheid van het centrum met de auto scoort hoog.
 • Er is veel draagvlak voor het stimuleren van het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer.
 • Respondenten vinden geschikte routes voor vrachtverkeer zeer belangrijk.
 • Men vindt goede parkeervoorzieningen voor auto en fiets belangrijk.

De uitkomsten van de enquête worden meegenomen als input voor het opstellen van de verschillende varianten voor de verkeersstructuur van Berkel. Dit is fase 2 in het proces van de herziening. Rond april worden de verschillende varianten gepresenteerd aan de inwoners en is er gelegenheid hierop te reageren.


De Rotterdampas is weer te koop

De Rotterdampas is weer te koop

De Rotterdampas is een kortingspas van Rotterdam en de regio en geeft gratis toegang of korting bij meer dan 750 attracties zoals bijvoorbeeld musea of diergaarde Blijdorp. Ook kunt u de Rotterdampas gebruiken in Lansingerland o.a. bij Outdoor Valley en Theater Vlammen. De Rotterdampas is geldig van 1 maart 2015 t/m 29 februari 2016.
Wie kan een Rotterdampas kopen?


Lokale belastingaanslag binnenkort op de mat

Lokale belastingaanslag binnenkort op de mat

Tussen 12 en 26 februari valt de lokale belastingaanslag bij u op de mat. Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie en Waardebepaling (SVHW) verstuurt de lokale belastingaanslagen namens de gemeente Lansingerland.

Op dinsdag 3 maart van 18.00 tot 20.00 uur organiseert SVHW een inloopavond in het gemeentehuis. U hoeft zich niet vooraf aan te melden. Wel vragen we u om uw belastingaanslag mee te nemen.


De wethouder komt naar u toe

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachte wisselen? U bent op dinsdag 24 februari van 16.30 – 17.30 uur van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

De kernwethouders

 • Wethouder Albert Abee: Berkel en Rodenrijs
 • Wethouder Jeroen Heuvelink: Bergschenhoek
 • Wethouder Ankie van Tatenhove: Bleiswijk

Ambassadeur: Simon Fortuyn


Jeugdhulp, bij wie kunt u terecht?

De gemeente is verantwoordelijk voor de jeugdhulp. U kunt dan denken aan:

 • jeugd- en opvoedhulp,
 • jeugdbescherming en –reclassering,
 • de jeugd-ggz,
 • de zorg voor verstandelijk gehandicapte jeugd en
 • de AWBZ-functies begeleiding voor de jeugd tot 18 jaar.

Het Centrum Jeugd en Gezin is het eerste aanspreekpunt voor vragen via telefoonnummer (010) 20 10 110.

Als de hulpverleners van het CJG u niet verder kunnen helpen, kunt u terecht bij de gemeente. Vanaf 1 maart zijn onze jeugdconsulenten dagelijks tussen 10.00 en 11.30 uur telefonisch bereikbaar via 14 010.


Klapwijkse Pier in Berkel en Rodenrijs

Klapwijkse Pier in Berkel en Rodenrijs

Het appartementencomplex de Gele Lis is de eerste fase van het project Klapwijkse Pier. Het complex bestaat uit 47 appartementen, een gezondheidscentrum en een overdekte parkeergarage. De Gele Lis wordt omringd door groen en grenst aan het centrum van Berkel en Rodenrijs.

Het binnenhof is het centrale hart van het woongebouw, waar alle appartementen rondom zijn gegroepeerd. Op de begane grond wordt een gezondheidscentrum voor de wijk gerealiseerd met een huisartsenpraktijk, een praktijk voor fysiotherapie en een apotheek.


Werkzaamheden Sterrenweg Berkel en Rodenrijs

Werkzaamheden Sterrenweg Berkel en Rodenrijs

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 februari 2015 vinden herstelwerkzaamheden plaats aan het wegdek van de Sterrenweg. Gedurende de werkzaamheden zal steeds een gedeelte van de weg worden afgesloten.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content