Header image Header image
Week 53, 30 december

Uitbraakonderzoek GGD Willibrordschool

Uitbraakonderzoek GGD Willibrordschool

Op de Willibrordschool is afgelopen maand een uitbraak van het coronavirus vastgesteld. De GGD Rotterdam-Rijnmond onderzoekt deze corona-uitbraak. Bij een aantal positief geteste personen is de Britse variant van het coronavirus vastgesteld. Deze ontwikkeling brengt ongerustheid met zich mee. Dit is heel begrijpelijk, want er is nog weinig bekend over de Britse coronavirusvariant.


Aftellen naar oud en nieuw!

Aftellen naar oud en nieuw!

Dit jaar helaas geen feestje, maar wel diverse livestreams! Vier oud en nieuw thuis met gave artiesten. Samen met gemeente Zoetermeer, Pijnacker en Delft doet onze gemeente dit jaar mee met LIT NYE. Een livestream van 22.00 tot 4.00 uur. Maar er zijn meerdere opties, zoals Goodbye2020. Veel plezier.


Meldpunt vuurwerkoverlast

Meldpunt vuurwerkoverlast

Deze decembermaand loopt door corona anders dan voorgaande jaren. We brengen de feestdagen in kleinere kring door en we krijgen een oud en nieuw zonder vuurwerk. Samen proberen we de decembermaand vooral zo gezond en gezellig mogelijk door te komen. Maar hoe houden we het ook buitenshuis veilig en rustig richting het einde van het jaar?


Kerstbomeninzameling in aangepaste vorm

Kerstbomeninzameling in aangepaste vorm

Ook dit jaar is er een kerstbomeninzameling. Vanwege de huidige lockdown en coronamaatregelen gebeurt dit wel in een aangepaste vorm. Wij halen dit jaar op afspraak kerstbomen thuis op en alleen bij 25 bomen of meer. U kunt uw kerstboom ook bij de eerste GFT inzamelronde in januari aanbieden. Meer informatie over de kerstbomeninzameling.


Afsluiten van afvalbakken

Afsluiten van afvalbakken

Afgelopen maandag zijn wij gestart met het afsluiten van afvalbakken. We verwachten dat 30 december alle afvalbakken zijn afgesloten. Bakken in centrumgebieden worden iedere avond gesloten en iedere ochtend weer geopend. Op 4 januari zijn alle centrumbakken weer open en vanaf  6 januari zijn alle andere bakken weer open.


Gooi frituurvet niet in het riool

Gooi frituurvet niet in het riool

Mmm, verse oliebollen! December is bij uitstek de maand om te frituren. Maar, olie en vet beschadigen het riool. Spoel frituurvet dus nooit door het toilet! Wat wel te doen met frituurvet?


Nieuwjaarseditie Goedenavond Lansingerland

Nieuwjaarseditie Goedenavond Lansingerland

Het nieuwe jaar inluiden doen we met Goedenavond Lansingerland. Bent u er ook bij? Kijk live vanuit uw eigen huiskamer naar de speciale nieuwjaarseditie op woensdag 6 januari om 20.30 uur. Benieuwd welke gasten aanschuiven?


Kom niet naar het afvalbrengstation

Kom niet naar het afvalbrengstation

Vanwege de aanscherpte coronamaatregelen doen wij een beroep op de inwoners van Lansingerland: “Kom alleen naar het afvalbrengstation als dit echt niet anders kan”. Sla eventueel uw grofvuil tijdelijk op in uw schuur of op zolder. Uiteraard moeten wij ons op het afvalbrengstation ook aan de maatregelen houden. Dit betekent dat er maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd op het afvalbrengstation mag zijn.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content