Header image
Week 53, 29 december 2015

Nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie


Vuurwerk

Vuurwerk

De gemeente Lansingerland streeft naar een veilige én gezellige jaarwisseling voor iedereen. Dat doet zij in nauwe samenwerking met politie, brandweer, jongerenwerk én inwoners. Wij wijzen u graag op een aantal zaken waardoor ook u kunt bijdragen aan een geweldige jaarwisseling.

Tijden afsteken vuurwerk
Op 31 december mag u vuurwerk afsteken van 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Op www.lansingerland.nl/vuurwerk leest u meer over de regels voor het afsteken en opruimen van vuurwerk en wat u moet doen bij vernieling en overlast.


Inzameling kerstbomen

Inzameling kerstbomen

Op woensdag 6 januari 2016 kunt u tussen 13.00 en 16.30 uur bij één van de locaties in de drie kernen uw kerstboom inleveren. U ontvangt € 0,50 per ingeleverde kerstboom (zonder versiering).


Rond oud en nieuw verzamelcontainers en prullenbakken op slot

Rond oud en nieuw verzamelcontainers en prullenbakken op slot

Rond de jaarwisseling sluiten we verzamelcontainers en veel prullenbakken af om schade te voorkomen.

Restafval
Verzamelcontainers voor restafval sluiten we vanaf 31 december 2015 tot en met 2 januari 2016.

Kunststof, papier en textiel
Verzamelcontainers voor kunststof, papier en textiel zijn niet in gebruik vanaf 30 december 2015 tot en met 2 januari 2016. Deze worden weggehaald of afgesloten.

Wij vragen hiervoor uw begrip.


Geen frituurvet door het riool

Geen frituurvet door het riool

Alles wat u in de gootsteen of door de wc spoelt, komt in het riool terecht. In de meeste gevallen is het riool daar ook voor bedoeld, maar in sommige gevallen juist niet. Dat kan schadelijker zijn dan u denkt.

Gebruikt frituurvet en bakolie? In de gele container!
Alleen kleine restjes in de pan? Veeg die met keukenpapier weg en gooi dat papier in de vuilnisbak. Giet gebruikt frituurvet in de originele verpakking of een oude plastic fles. Verzamel ook bakolie in een plastic pot of fles. Breng de afgesloten verpakkingen naar het inzamelpunt bij u in de buurt. Bij steeds meer supermarkten en het afvalbrengstation staan hiervoor gele containers. Kijk voor meer informatie en inzameladressen op www.vetrecyclehet.nl.


Volledig op afspraak vanaf maandag 4 januari 2016

Vanaf maandag 4 januari 2016 werken wij binnen de openingstijden volledig op afspraak. Dit geldt ook voor het servicepunt in Bleiswijk.

Afspraak maken
Uw afspraak maakt u eenvoudig en snel op www.lansingerland.nl/afspraak. Heeft u liever persoonlijk contact voor het maken van een afspraak? Bel dan ons algemene telefoonnummer 14 010.


Gemeentenieuws in de Heraut stopt

Per 1 januari 2016 houdt de rubriek Gemeentenieuws in Weekblad De Heraut in haar huidige vorm op te bestaan. Vanaf dat moment publiceren wij die nieuwsberichten digitaal op onze website op de pagina Gemeentenieuws, www.lansingerland.nl/gemeentenieuws. Wij doen dit iedere maandag uiterlijk om 12.00 uur.

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Abonneert u zich op onze wekelijkse digitale nieuwsbrief, lees onze website en volg ons op Twitter en Facebook.


Gemeente gesloten tot 4 januari

Gemeente gesloten tot 4 januari

De publieksbalies en het callcenter van de gemeente zijn in verband met de feestdagen gesloten. Maandag 4 januari zijn wij u vanaf 10.00 uur weer graag van dienst.

Spoedgevallen
Voor spoedgevallen is de gemeente via het telefoonnummer 14 010 bereikbaar.


Voorkom woninginbraken tijdens de jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling vinden traditiegetrouw meer inbraken plaats. Wij geven u graag een aantal tips om de kans op woninginbraak te verkleinen.

Preventietips

  • Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt
  • Sluit alle ramen als u weggaat
  • Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten
  • Haal ladders en vuilcontainers zo veel mogelijk weg
  • Zorg voor goede verlichting rondom uw woning
  • Draai de deur op slot als u van huis gaat en licht eventueel uw buren in

Bel 112
Wij vragen u om alert te zijn op verdachte situaties. Ziet of hoort u iets verdachts? Twijfel niet en bel direct 112!


Andere aanbieddag huishoudelijk afval rond feestdagen in Berkel en Rodenrijs

Tijdens de feestdagen veranderen de gebruikelijke aanbieddagen van huishoudelijk afval voor Berkel en Rodenrijs. Voor de afvalinzameling in Bergschenhoek en Bleiswijk zijn rondom de feestdagen geen wijzigingen in de aanbieddagen.


Bergschenhoek: afsluiting het Rondom

Bergschenhoek: afsluiting het Rondom

Het Rondom is van 4 januari tot en met 7 maart afgesloten ter hoogte van het parkeerterrein tot de Dorpsstraat/Julianalaan vanwege een herinrichting. Doorgaand verkeer door het Rondom is NIET mogelijk. Hulpdiensten kunnen NIET door het werk heenrijden. Mogelijk volgen er ook nog werkzaamheden aan het kruispunt Rondom – Julianalaan.


Bergschenhoek: éénrichtingsregime De Beemden en de Jacob Marislaan

Bergschenhoek: éénrichtingsregime De Beemden en de Jacob Marislaan

In de Beemden en de Jacob Marislaan geldt van 17 december tot en met 4 januari een éénrichtingsregime. Inrijden is alleen mogelijk vanaf de Berkelseweg/Kerksstraat. Ondanks dat het aangegeven gedeelte breed genoeg is voor twee richtingen is vanwege de situatie op het andere gedeelte van het Rondom gekozen voor een eenrichtingsregime. Brom-/fietsers mogen in beide richtingen van het aangegeven weggedeelte gebruik maken. Hulpdiensten kunnen dit ook indien noodzakelijk. Voor het overige verkeer geldt een omleiding.


Ingezamelde goederen vluchtelingen vinden goede bestemming

Ingezamelde goederen vluchtelingen vinden goede bestemming

In november is een groep vluchteling opgevangen in Lansingerland.Tijdens deze crisisopvang hebben veel inwoners kleding en andere goederen naar het depot in het gemeentehuis gebracht. Dit was vooral veel kinderkleding en speelgoed. Toen wist de gemeente niet dat de vluchtelingengroep uit praktisch allemaal volwassenen zou bestaan. Inmiddels is voor alle ingezamelde kleding en goederen een goede bestemming gevonden.


Verruiming spreekuur Participatie

Uit het klanttevredenheidsonderzoek is gebleken dat er behoefte is aan verruiming van de telefonische bereikbaarheid van het team Participatie. Daarom wordt het telefonisch spreekuur van het team Participatie met ingang van 4 janauri 2016 verlengd met een half uur. Het spreekuur wordt dan van 09.00 tot en met 10.30 uur.


Wij wensen iedereen een veilige en feestelijke jaarwisseling toe!

Wij wensen iedereen een veilige en feestelijke jaarwisseling toe!


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content