Header image
Week 52, 27 december 2016

Doe mee met Nieuwjaarsvegen 2017!

Doe mee met Nieuwjaarsvegen 2017!

Elk jaar liggen er na Oudjaar miljoenen kilo's vuurwerkafval op straat. Deze vuurwerkresten zijn schadelijk voor het milieu. Daarom is het belangrijk dat we ze samen opruimen.

Doet u op 1 januari, samen met uw buren, mee met Nieuwjaarsvegen 2017?


Afvalcontainers en prullenbakken gesloten tijdens jaarwisseling

De (ondergrondse) afvalcontainers en prullenbakken zijn tijdens de jaarwisseling afgesloten om schade te voorkomen. Vanaf donderdag 29 december gaan de verzamelcontainers op slot. De prullenbakken zijn vanaf dinsdag 27 december afgesloten. Alle containers en prullenbakken zijn vanaf maandag 2 januari weer te gebruiken.


Vuurwerkvrije zones

Oud en nieuw geeft veel gezelligheid maar soms ook hinder. Niet iedereen is blij met het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Denk hierbij aan de bewoners van verzorgingstehuizen en de dieren in kinderboerderijen.


Lever uw kerstboom in en ontvang 50 cent!

Lever uw kerstboom in en ontvang 50 cent!

De jaarlijkse kerstboominzameling is op vrijdag 6 januari 2017 van 11.00 tot 15.00 uur. Benieuwd naar de inleverlocaties bij u in de buurt? Of heeft u meer dan 20 bomen verzameld? Lees hier waar u de kerstboom kunt inleveren en waar u een melding kunt doen voor het ophalen van meer dan 20 bomen.


Update informatie kunstgrasvelden en rubbergranulaat

Update informatie kunstgrasvelden en rubbergranulaat

Uit nieuw onderzoek van het RIVM blijkt dat het risico voor de gezondheid van sporten op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat, praktisch verwaarloosbaar is. Dat betekent dat het verantwoord is om op deze velden te sporten.


Gevraagd: reserve-leden en tellers Tweede Kamerverkiezingen

Voor de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 15 maart 2017 zijn wij op zoek naar reserve-leden en tellers. Wordt u opgeroepen dan staat daar een vergoeding tegenover. Bent u geïnteresseerd voor reserve-lid of teller?


Vuurwerk

Vuurwerk

We naderen 31 december snel en veel mensen staan te trappelen om het nieuwe jaar in te luiden. Dat gebeurt vooral erg feestelijk. Wilt u ook bijdragen aan een geweldige jaarwisseling?


Gebruikt frituurvet? In de gele container!

Gebruikt frituurvet? In de gele container!

Hoe komt u van uw gebruikte frituurvet af? Heel makkelijk! Giet het in de originele verpakking of in een plastic fles en lever het in bij een inzamelpunt. Spoel het frituurvet nooit door het toilet of de gootsteen, dit veroorzaakt verstoppingen.

Gooi het niet bij het afval. Gebruikt frituurvet en bakolie wordt verwerkt tot schone biobrandstof. Op steeds meer plaatsen bij u in de buurt staan gele containers, bedoeld voor het inzamelen van (frituur)vet. Deze staan o.a. bij de grotere supermarkten, sommige sportclubs en bij het afvalbrengstation in Bergschenhoek.

Kijk voor meer informatie en inzameladressen op www.vetrecyclehet.nl.


Sirenetest

Sirenetest

Op de eerste maandag van iedere maandag testen we om 12.00 uur in heel Nederland de sirenes. We testen deze sirenes om er zeker van te zijn dat ze functioneren als we er in het kader van rampenbestrijding gebruik van willen maken. De eerstvolgende test van de sirene is op maandag 2 januari 2017.


Storing openbare verlichting Parkzoom

Storing openbare verlichting Parkzoom

De verlichting in de Aldo van Eyckstraat, Abe Bonnemastraat en Dudokplantsoen werkt niet. Dit is bij ons bekend. Het betreft een groepstoring. Er is een spoedmelding doorgezet naar Pilkes om dit op te lossen.

Kijk voor het actuele overzicht van storingen in de openbare verlichting op onze website.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content