Header image
Week 52, 27 december 2018

Een schone straat is een cheque waard!

Een schone straat is een cheque waard!

Het samen schoonvegen van jullie straat loont! Pak een bezem en ga gezellig op Nieuwjaarsdag met de buren aan de slag om de eigen straat schoon te vegen. Kunnen jullie meteen samen proosten op het nieuwe jaar.


Veel-voor-een-beetje kalender

Veel-voor-een-beetje kalender

Een cadeautje van de gemeente voor inwoners met een laag inkomen; zij hebben de veel-voor-een-beetje-kalender 2019 ontvangen. Na het succes en de vele positieve reacties van vorig jaar hebben wethouders Ankie van Tatenhove en Kathy Arends besloten de kalender ook dit jaar aan te bieden.


Pluim voor vrijwilligers!

Pluim voor vrijwilligers!

Elke maand organiseren enthousiaste vrijwilligers Samen aan Tafel, een wijkrestaurant bedoeld om inwoners samen te brengen. Zij bedenken en bereiden een driegangen menu en supermarkten Jumbo en Albert Heijn sponsoren de maaltijden. Het initiatief is gestart als pilot en is een succes! Het deelnemersaantal blijft groeien. Het volgende etentje is op 10 januari 2019. Schuift u ook aan? 


En de genomineerden zijn…

En de genomineerden zijn…

Wij reiken jaarlijks een Vrijwilligersprijs uit in verschillende categorieën. Hiermee willen wij het belang van vrijwilligerswerk benadrukken en vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Naast de categorieën Individueel en Groep is er voor 2018 een categorie Cultuur toegevoegd. Lees verder om te zien wie er zijn genomineerd!


Wat doet u met uw kerstboom?

Wat doet u met uw kerstboom?

Breng uw boom op woensdag 9 januari 2019 van 13.00 tot 16.00 uur naar een van de inzamellocaties in Lansingerland. Heeft u meer dan 20 kerstbomen? Wij komen deze graag bij u ophalen. Neem hiervoor op maandag 7 of dinsdag 8 januari tussen 8.30 en 15.30 uur contact met ons op!


Afvalbakken dicht met oud&nieuw

Afvalbakken dicht met oud&nieuw

De afvalcontainers en prullenbakken in Lansingerland worden tijdelijk weggehaald of zijn gesloten tijdens de jaarwisseling. Dit om schade en brand door vuurwerk te voorkomen. Vanaf 2 januari worden ze teruggeplaatst en geopend.


Openingstijden rond de feestdagen

Openingstijden rond de feestdagen

Tot en met dinsdag 1 januari 2019 zijn de publieksbalies en het callcenter van de gemeente in verband met de feestdagen gesloten. Op vrijdag 28 december 2018 van 09.00 tot 10.00 uur kunt u wel aangifte doen van geboorte en overlijden. Woensdag 2 januari 2019 zijn wij weer open en bereikbaar!


Veilige jaarwisseling

Veilige jaarwisseling

We naderen 31 december snel en veel mensen staan te trappelen om het nieuwe jaar in te luiden. Dat gebeurt vooral erg feestelijk. Wij wijzen u graag op een aantal zaken waardoor u kunt bijdragen aan een geweldige jaarwisseling.


Gooi uw frituurvet niet in het riool!

Gooi uw frituurvet niet in het riool!

December is bij uitstek de maand om veel te frituren. Eigengemaakte, verse oliebollen en frietjes zijn toch het allerlekkerst. Maar, olie en vet, en dus ook frituurvet, brengen het riool schade toe. Wat te doen met oud frituurvet?


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content