Header image
Week 52, 27 december 2017

Sport centraal tijdens nieuwjaarsreceptie

Sport centraal tijdens nieuwjaarsreceptie

Op maandag 8 januari 2018 van 19.00 tot 21.00 uur organiseert de gemeente Lansingerland haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. Tijdens de nieuwjaarsrecptie maken we de vrijwilliger(s) van het jaar bekend en zetten we een 'sportvrijwilliger van het jaar' in het zonnetje.

U bent van harte welkom!


Kerstbomeninzameling

Kerstbomeninzameling

De jaarlijkse kerstbomeninzameling is op vrijdag 5 januari 2018 van 11.00 tot 15.00 uur. Tijdens de inzameling wordt per ingeleverde kerstboom 50 eurocent betaald. Kinderen die meer dan 20 kerstbomen hebben verzameld kunnen dit doorgeven via het online meldpunt of via telefoonnummer 14 010.


Win een feest met nieuwjaarsvegen!

Win een feest met nieuwjaarsvegen!

Vuurwerk afsteken tijdens de jaarwisseling is voor velen een vast onderdeel van de feestvreugde. Daar hoort natuurlijk ook het opruimen van vuurwerkafval bij. Maak samen met je buren tijdens jullie opruimactie een foto waarop duidelijk jullie enthousiaste aanpak én schone straat te zien is en maak kans op een straatfeest ter waarde van € 250,-.


Ron Jeltema interim gemeentesecretaris

Ron Jeltema interim gemeentesecretaris

Het college van Lansingerland benoemt, met ingang van 8 januari 2018 de heer Ron Jeltema als interim gemeentesecretaris. De heer Jeltema heeft veel ervaring in het openbaar bestuur, met name als interim gemeentesecretaris/directeur. Het college kijkt uit naar een plezierige en vruchtbare samenwerking.


Afvalinzameling Kerst en Oud&Nieuw

Afvalinzameling Kerst en Oud&Nieuw

Met de kerstdagen en op maandag 1 januari 2018 wordt er géén afval ingezameld in Lansingerland. Renewi haalt het afval op een andere dag bij u op. Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl wanneer uw afval wordt opgehaald.


Nieuw fietspad Rotte – Bentwoud

Nieuw fietspad Rotte – Bentwoud

Een tweezijdig fietspad tussen de Rotte en het Bentwoud: dat is het plan van de colleges van de gemeenten Lansingerland en Zuidplas en het Recreatieschap Rottemeren. Het gaat om het Verlengde Molengangenpad dat moet gaan aansluiten op het Bentwoudpad. 


Veel voor een beetje kalender

Veel voor een beetje kalender

Inwoners met een laag inkomen hebben van de gemeente een veel-voor-een-beetje-kalender 2018 ontvangen. In de kalender staan handige tips om geld te besparen: lekkere en goedkope recepten, doe-het-zelf-tips en adviezen om met minder geld toch mee te kunnen doen in de samenleving.


Afvalcontainers en prullenbakken gesloten tijdens jaarwisseling

Afvalcontainers en prullenbakken gesloten tijdens jaarwisseling

Verschillende afvalcontainers en prullenbakken zijn tijdens de jaarwisseling afgesloten om schade te voorkomen. De verzamelcontainers voor Plastic, Metaal- en Drankkartonverpakkingen (PMD), papier en textiel worden op vrijdag 29 december geleegd en daarna weggehaald of afgesloten. De prullenbakken worden vanaf 27 december afgesloten. 


Bent u al collectief verzekerd?

Bent u al collectief verzekerd?

Heeft u hoge zorgkosten en een laag inkomen? Lansingerland biedt de Gemeentepolis aan, een zorgverzekering met korting voor mensen met een laag inkomen waarbij de gemeente meebetaalt aan uw zorgkosten. U kunt overstappen tot en met 31 december 2017!


Een veilig Oud en Nieuw

Een veilig Oud en Nieuw

We naderen 31 december snel en veel mensen staan te trappelen om het nieuwe jaar in te luiden. Dat gebeurt vooral erg feestelijk. Om te voorkomen dat er incidenten gebeuren spannen de gemeente en haar partners zich in om bij te dragen aan een goed verloop. U kunt ook bijdragen aan een geweldige jaarwisseling!


Waar laat u het frituurvet?

Waar laat u het frituurvet?

Gebruikt frituurvet en bakolie worden verwerkt tot schone biobrandstof. Giet gebruikt frituurvet in de originele verpakking of een oude plastic fles. Lever dit in bij één van de inzamelpunten; het Afvalbrengstation of bij een speciale frituurvet-inzamelcontainer. Deze staan bij grotere supermarkten en sommige sportclubs.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content