Header image
Week 52, 24 december 2019


Afvalinzameling rond feestdagen

Afvalinzameling rond feestdagen

Tijdens de kerstdagen wordt er geen afval ingezameld. Wordt uw afval normaal op donderdag opgehaald? Dan verschuift dit naar de zaterdag erna: zaterdag 28 december 2019. Wilt u meer informatie? Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl of de AfvalwijzerApp voor uw gewijzigde inzameldagen. Zo weet u precies wanneer welk afval bij u wordt opgehaald.


Scholenmarkt in Lansingerland

Scholenmarkt in Lansingerland

Op woensdag 15 januari 2020 vindt in de Oostmeerhal, Het Hoge Land 19 in Berkel en Rodenrijs de jaarlijkse scholenmarkt voortgezet onderwijs plaats. Op deze avond geven de scholen van het voortgezet onderwijs de informatie die leerlingen uit groep 8 nodig hebben voor het kiezen van een passende middelbare school. Er zijn voortgezet onderwijs scholen aanwezig uit Lansingerland en uit de omliggende gemeenten.


Veiligere regio verkeersdeelnemers

Veiligere regio verkeersdeelnemers

Het aantal verkeersslachtoffers in Nederland stijgt. Uit een analyse van de cijfers blijkt dat het aantal in de metropoolregio Rotterdam Den Haag sterker toeneemt dan in de rest van het land. Actie is nodig. Om die reden gaan de 23 gemeenten, waaronder Lansingerland, samen aan de slag om nieuw regionaal beleid te maken.


Een veilig Oud en Nieuw

Een veilig Oud en Nieuw

We naderen 31 december snel en veel mensen staan te trappelen om het nieuwe jaar in te luiden. Dat gebeurt vooral erg feestelijk. Om incidenten te voorkomen, spannen de gemeente en haar partners zich in om bij te dragen aan een goed verloop van de jaarwisseling. Graag brengen wij een aantal zaken onder de aandacht, waardoor ook u kunt bijdragen aan een geweldige jaarwisseling voor iedereen.


Afvalkalender 2020 online!

Afvalkalender 2020 online!

Uw persoonlijke Afvalkalender 2020 is beschikbaar op www.mijnafvalwijzer.nl. U kunt daar tevens een pdf-document met het jaaroverzicht downloaden. De ophaaldagen voor 2020 zijn natuurlijk ook via de Afvalwijzer App te raadplegen. 


Kerstbomeninzameling Lansingerland

Kerstbomeninzameling Lansingerland

De jaarlijkse kerstbomeninzameling vindt dit jaar plaats op woensdag 8 januari 2020 van 13.00 tot 16.00 uur. U of uw kind(eren) ontvangt 50 eurocent per ingeleverde boom. De kerstboominzameling geldt niet voor handelaren in kerstbomen. Zij moeten zelf voor de afvoer van hun kerstbomen zorgen.


Genomineerden Vrijwilligersprijs 2019

Genomineerden Vrijwilligersprijs 2019

De gemeente Lansingerland reikt jaarlijks Vrijwilligersprijzen uit in verschillende categorieën. Hiermee willen wij het belang van vrijwilligerswerk benadrukken en vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Hierin werken wij samen met het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland.


Gewijzigde openingstijden in december en januari

Gewijzigde openingstijden in december en januari

Het gemeentehuis en het Servicepunt Bleiswijk zijn in verband met de feestdagen gesloten van woensdag 25 december tot en met vrijdag 27 december en op woensdag 1 januari. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content