Header image
Week 52, 23 december 2014

Fijne feestdagen en een gezond 2015

Fijne feestdagen en een gezond 2015

Wij zijn gesloten van donderdag 25 december tot en met zaterdag 3 januari.

Wettelijke verplichtingen

De gemeente is wel bereikbaar voor het bieden van de wettelijke en noodzakelijke ondersteuning in deze periode. De publieksbalies zijn op maandag 29 en woensdag 31 december van 9.00 tot 10.00 uur geopend. Je kunt er dan terecht voor het doen van aangifte van geboorte en overlijden. Verder kunnen we vanwege de beperkte openstelling alleen heel dringende zaken op het gebied van burgerzaken en sociale zaken behandelen.


Metropoolregio start 1 januari

De Eerste Kamer heeft op 16 december ingestemd met de opheffing van de zogenaamde Plusregio’s in ons land. Daarmee komt er een einde aan de huidige Stadsregio Rotterdam, waar Lansingerland deel van uitmaakt, en Stadsgewest Haaglanden. De komende periode handelen ze nog de lopende zaken af.


Laatste kans om zelf energie op te wekken!

Laatste kans om zelf energie op te wekken!

Zelf energie opwekken? Dat kan. Je hebt nog tot donderdag 25 december de tijd om je vrijblijvend in te schrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen via www.SamenZonneEnergie.nl.  Na inschrijving ontvang je direct een persoonlijk aanbod van de leverancier die de veiling heeft gewonnen.


Goed voor Elkaar: Hulp en ondersteuning

Goed voor Elkaar: Hulp en ondersteuning

Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor (nieuwe) taken op het gebied van hulp, ondersteuning en begeleiding van inwoners. Te denken valt daarbij aan de jeugdhulp, hulp en ondersteuning aan ouderen, het begeleiden van inwoners bij het vinden van een baan en het – zo nodig – verstrekken van een uitkering.

Waar kun je terecht met vragen over hulp en ondersteuning?
De gemeente werkt nauw samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Kwadraad en Welzijn Lansingerland. Per hulp- en ondersteuningsvraag kijken deze instanties wie jou het beste kan helpen, zodat je zo snel mogelijk antwoord krijgt op je vraag. Je kunt terecht bij:


Een luisterend oor

Een luisterend oor

Heb jij problemen, wil jij ergens advies over of schaam jij je ergens voor? Waar het ook over gaat, je kunt bij de hulplijn van Sensoor terecht. De hulplijn wordt bemand door professioneel opgeleide vrijwilligers. De hulplijn is voor volwassenen vanaf 18 jaar. Het lokale telefoonnummer is 010-31 00 277. Voor meer informatie: www.sensoor.nl.


Inbrekers gepakt dankzij alerte buurtbewoners

Inbrekers gepakt dankzij alerte buurtbewoners

Op de Blankenweg in Bergschenhoek werd op zaterdag 13 december jl. een woninginbraak gepleegd. Een alerte buurman zag dit en belde 112. Een samenwerking tussen buurtbewoners en de politie zorgde ervoor dat 4 van de 5 inbrekers opgepakt konden worden. Er kwam zelfs een helikopter met infrarood camera’s aan te pas.

Een perfect voorbeeld van sociale controle in een wijk vindt onze burgemeester. Als we met elkaar opletten en ons met elkaar verantwoordelijk voelen, kan dit leiden tot grote successen zoals in dit geval het oppakken van 4 inbrekers!  Op maandag 22 december bedankte burgemeester Coos Rijndijk bewoners van de Blankenweg met een bos bloemen.

In november is onze wintercampagne “Maak het inbrekers niet te makkelijk” gestart. Tijdens de donkere wintermaanden surveilleren politie, gemeente, Buurttoezicht en 3B wonen extra om woninginbraken te voorkomen. Ook u kunt een steentje bijdragen om uw woning en omgeving inbraakveiliger te maken. Kijk op www.politiekeurmerk.nl  voor tips over inbraakveiligheid.

Ziet u een verdachte situatie in uw woonwijk of een paar straten verderop, bel dan 112. Is de situatie niet verdacht, maar kent u de dader of heeft u andere informatie, meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


Bewonersavonden geluidschermen N209

Bewonersavonden geluidschermen N209

Je bent van harte welkom op de vervolgbewonersavonden voor de beoogde geluidsschermen N209. Voor Bergschenhoek is dit op dinsdag 13 januari en voor Bleiswijk woensdag 14 januari. Beide avonden vinden plaats in het gemeentehuis van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur.


Sport & Experience Day, een groot succes!

Sport & Experience Day, een groot succes!

Op maandag 22 december opende burgemeester Coos Rijndijk de 1e editie van de Sport & Experience Day in sporthal “De Ackers” in Bergschenhoek. Kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar konden tijdens dit evenement verschillende sporten en activiteiten ervaren.

Een tennisles van Tennisschool Mentink, circus trucjes leren van circusvereniging Ravioli, drummen op een skippybal met Drumtastic en judoën met Omnisport, er was van alles te doen. Het initiatief voor dit evenement kwam van Joost Pleune van Team4Talent en Sytse Meijer van Jeugd Jongerenwerk Lansingerland.
Kijk voor meer evenementen en informatie op http://www.team4talent.org


Bergschenhoek: Centrum

In Bergschenhoek Centrum wordt een winkelcentrum met parkeergarage gebouwd. Maandag 5 januari wordt gestart met  het verwijderen van de damwanden voor de nieuwe parkeergarage. Hiervoor wordt een kraan gebruikt. Deze kraan staat in de Kerkstraat. Hierdoor is verkeer niet mogelijk tussen het Rondom en de Smitshoek tot 9 januari.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content