Header image Header image
Week 52, 24 december

Fijne feestdagen!

Fijne feestdagen!

Wij wensen alle Lansingerlanders hele mooie feestdagen toe. Speciaal voor deze laatste weken van 2020 heeft gemeentedichter Mark Boninsegna een gedicht gemaakt.


“Ik hoop dat wij in 2021 weer kunnen genieten van leuke dingen”

“Ik hoop dat wij in 2021 weer kunnen genieten van leuke dingen”

In ‘En jij’ vertellen Lansingerlanders over hun leven in coronatijd. We hebben de afgelopen maanden veel mooie portretten mogen maken van mensen met uiteenlopende achtergronden. Burgemeester Pieter van de Stadt is de hekkensluiter van deze rubriek.


Hulp voor gedupeerden kinderopvangtoeslag

Hulp voor gedupeerden kinderopvangtoeslag

Woont u in onze gemeente en bent u gedupeerde van de kinderopvangtoeslagaffaire van de Belastingdienst? Dan is het belangrijk dat u zich aanmeldt bij de Belastingdienst. Heeft u zich al aangemeld bij de Belastingdienst? Dan kunt u aanvullende hulp van ons krijgen.


Kerstbomeninzameling in aangepaste vorm

Kerstbomeninzameling in aangepaste vorm

Ook dit jaar is er een kerstbomeninzameling. Vanwege de huidige lockdown en huidige coronamaatregelen gebeurt dit wel in een aangepaste vorm. Wij halen dit jaar op afspraak kerstbomen thuis op en alleen bij 25 bomen of meer. U kunt uw kerstboom ook bij de eerste GFT inzamelronde na 1 januari aanbieden. Meer informatie over de kerstbomeninzameling?


Meldpunt vuurwerkoverlast

Meldpunt vuurwerkoverlast

Deze decembermaand loopt door corona anders dan voorgaande jaren. We brengen de feestdagen in kleinere kring door en we krijgen een oud en nieuw zonder vuurwerk. Samen proberen we de decembermaand vooral zo gezond en gezellig mogelijk door te komen. Maar hoe houden we het ook buitenshuis veilig en rustig richting het einde van het jaar?


Start plaatsen geluidsschermen langs HSL

Start plaatsen geluidsschermen langs HSL

ProRail en aannemer Infraspeed zijn gestart met de aanleg van geluidsschermen langs de HSL in Lansingerland. ProRail heeft samen met het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Stichting Stop Geluidsoverlast HSL en gemeente Lansingerland de handen ineengeslagen om tot een oplossing te komen. Deze schermen maken deel uit van een pakket aan maatregelen om de geluidsoverlast voor bewoners zoveel mogelijk te verminderen.


Ideeën voor Ontwikkelplan Landschapspark de Rotte

Ideeën voor Ontwikkelplan Landschapspark de Rotte

Recreatieschap Rottemeren werkt aan een nieuw plan: het Ontwikkelplan voor het Landschapspark de Rotte. Staatsbosbeheer werkt daarbij samen met gemeenten, het hoogheemraadschap, ondernemers en belangengroepen. Maar is ook benieuwd naar uw reactie op het plan! Helpt u mee meer inzicht te geven in wat u belangrijk vindt voor het Landschapspark de Rotte? Dat kan door het invullen van deze 6 vragen.


Geef uw mening over het opwekken van duurzame energie

Geef uw mening over het opwekken van duurzame energie

In 2050 willen wij een CO2-neutrale gemeente zijn. Dit betekent dat er in de toekomst ook in onze gemeente meer duurzame energie opgewekt moet worden. Wat zijn uw voorkeuren voor de plaatsing van bijvoorbeeld windmolens en zonnepanelen? Laat het ons weten, door in drie minuten te swipen via https://lansingerland.swipocratie.nl/


Behoefte aan een luisterend oor?

Behoefte aan een luisterend oor?

Heeft u behoefte aan een luisterend oor of zoekt u een oplossing voor een praktisch probleem in deze coronatijd? We zetten voor u telefoonnummers van organisaties op een rijtje, waar u hulp en ondersteuning kunt vinden.


Aftellen naar oud en nieuw!

Aftellen naar oud en nieuw!

Dit jaar helaas geen feestje, maar wel diverse livestreams! Vier oud en nieuw thuis met gave artiesten. Samen met gemeente Zoetermeer, Pijnacker en Delft doet de gemeente doet dit jaar mee met LIT NYE. Een livestream van 22.00 tot 4.00 uur. Maar er zijn meerdere opties, zoals Goodbye2020. Veel plezier.


Opening The Hangout

In januari opent het vernieuwde jeugdcentrum The Hangout aan de Götzenhainsingel 12 in Bleiswijk haar deuren. The Hangout is er speciaal voor activiteiten voor en door de jeugd tot en met 18 jaar.  Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn groepsactiviteiten helaas nu niet mogelijk, maar hopelijk kan er weer meer vanaf 19 januari. De ruimtes in het pand zijn vanaf januari wel te huur, bijvoorbeeld voor individuele ondersteuning van kwetsbare jeugd.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content