Header image
Week 52, 22 december 2015

Gemeente gesloten van 25 december tot 4 januari

Gemeente gesloten van 25 december tot 4 januari

Van vrijdag 25 december 2015 tot maandag 4 januari zijn de publieksbalies en het callcenter van de gemeente in verband met de feestdagen gesloten. Maandag 4 januari zijn wij u vanaf 10.00 uur weer graag van dienst.

Op maandag 28 en woensdag 30 december 2015 van 10.00 tot 11.00 uur kunt u wel aangifte doen van geboorte en overlijden.


Nieuwjaarsreceptie, 4 januari

Nieuwjaarsreceptie, 4 januari


Gemeente Lansingerland werkt vanaf maandag 4 januari 2016 volledig op afspraak

Gemeente Lansingerland werkt vanaf maandag 4 januari 2016 volledig op afspraak

Dit geldt ook voor het servicepunt in Bleiswijk.

Uw afspraak maakt u eenvoudig en snel op www.lansingerland.nl/afspraak. Heeft u liever persoonlijk contact voor het maken van een afspraak? Bel dan ons algemene telefoonnummer 14 010.


Lansingerland heeft financiën op orde

Vanaf 1 januari 2016 staat de gemeente Lansingerland niet meer onder (preventief) toezicht van de provincie. Dit houdt in dat wij onze begroting en de begrotingswijzigingen niet vooraf ter goedkeuring aan de provincie hoeven voor te leggen. Niet alleen is de begroting 2016 (en de komende jaren) sluitend, maar dalen ook de lokale lasten voor onze inwoners.


Andere aanbieddagen huishoudelijk afval rond feestdagen in Berkel en Rodenrijs

Tijdens de feestdagen veranderen de gebruikelijke aanbieddagen van huishoudelijk afval voor Berkel en Rodenrijs. Voor de afvalinzameling in Bergschenhoek en Bleiswijk zijn rond de feestdagen géén wijzigingen in de aanbieddagen.

Afvalbrengstation
Het afvalbrengstation is tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag gesloten.


Rond oud en nieuw verzamelcontainers en prullenbakken op slot

Rond de jaarwisseling sluiten we verzamelcontainers af om schade te voorkomen.

 • Restafval: verzamelcontainers voor restafval sluiten we vanaf 31 december 2015 tot en met 2 januari 2016.
 • Verzamelcontainers voor kunststof, papier en textiel: vanaf 30 december 2015 tot en met 2 januari 2016 niet in gebruik. Deze worden weggehaald of afgesloten.
 • Prullenbakken: op veel plekken in Lansingerland zijn de prullenbakken rond Oud en Nieuw afgesloten.

Inspraak en besluitvorming Mobiliteitsplan Berkel

De herziening van het Mobiliteitsplan Berkel bevindt zich in de fase van inspraak en besluitvorming. Half december is het concept-raadsvoorstel met de bijbehorende stukken verstuurd naar de raadsleden. Er zijn meerdere momenten waarop het Mobiliteitsplan Berkel behandeld wordt. Ook hebben inwoners/belanghebbenden nog de mogelijkheid om hun mening te geven over de voorstellen. Uiteindelijk vindt er besluitvorming over het plan plaats.

Het concept-raadsvoorstel met bijbehorende stukken over het Mobiliteitsplan zijn te vinden op lansingerland.nl/berkelbereikbaar.


Gemeentenieuws in de Heraut stopt

Per 1 januari 2016 houdt de rubriek Gemeentenieuws in Weekblad De Heraut in haar huidige vorm op te bestaan. Vanaf dat moment publiceren wij die nieuwsberichten digitaal op onze website op de pagina Gemeentenieuws, www.lansingerland.nl/gemeentenieuws. Wij doen dit iedere maandag uiterlijk om 12.00 uur.

Wilt u op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws?  
U kunt het totaal van onze nieuwsberichten volgen via onze website,  door u te abonneren op de gemeentenieuwsbrief en sociale media (Twitter en Facebook).


Voorkom woninginbraken tijdens de jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling vinden traditiegetrouw meer inbraken plaats.

Wij geven u graag een aantal tips om de kans op woninginbraak te verkleinen.

 • Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt
 • Sluit alle ramen als u weggaat
 • Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten
 • Haal ladders en vuilcontainers zo veel mogelijk weg
 • Zorg voor goede verlichting om uw woning
 • Draai de deur op slot als u van huis gaat en licht uw buren in

Bel 112
Wij vragen u om alert te zijn op verdachte situaties. Ziet of hoort u iets verdachts? Twijfel niet en bel direct 112!


Vuurwerk tijdens Oud en Nieuw

Om te voorkomen dat er nare incidenten met het afsteken van vuurwerk gebeuren, spannen de gemeente en haar partners zich in om bij te dragen aan een goed verloop. Wij wijzen u graag op een aantal zaken waardoor ook u kunt bijdragen aan een geweldige jaarwisseling.

 • Tijden afsteken vuurwerk
  Op 31 december mag u vuurwerk afsteken vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.
 • Opruimen vuurwerkafval
  Help mee om het vuurwerkafval op te ruimen. Begin het nieuwe jaar met een schone straat!  Zo voorkomt u dat kinderen met gevaarlijk vuurwerk gaan spelen en dat vuurwerkresten nog maanden op straat zwerven.

Hoogste punt P+R Westpolder bereikt

Hoogste punt P+R Westpolder bereikt

Woensdag 16 december vierden de gemeente Lansingerland en Van Mierlo Bouw en Ontwikkeling het hoogste punt van de P+R Westpolder in Berkel en Rodenrijs.
P+R Westpolder wordt in februari 2016 opgeleverd. De bouw van deze parkeergarage levert 200 parkeerplaatsen op.


The Fitness Lounge ondertekent koopovereenkomst kavel Oudeland

The Fitness Lounge ondertekent koopovereenkomst kavel Oudeland

Wethouder Albert Abee en de eigenaar van The Fitness Lounge ondertekenden woensdag 16 december de koopovereenkomst voor een kavel. Deze kavel van circa 2.000 m2 ligt op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs.

Wij feliciteren The Fitness Lounge met deze start van hun nieuwe locatie en zijn erg blij met hun komst naar de gemeente Lansingerland!


Inzameling kerstbomen

Inzameling kerstbomen

Op woensdag 6 januari 2016 kunt u tussen 13.00 en 16.30 uur uw kerstboom inleveren. U ontvangt € 0,50 per ingeleverde kerstboom (zonder versiering).

Er zijn diverse inzamelpunten in de drie kernen. U kunt uw kerstboom ook inleveren bij het afvalbrengstation aan Bosland 51 in Bergschenhoek. Kinderen die meer dan 20 kerstbomen hebben verzameld kunnen dit doorgeven bij de gemeente. De kerstboominzameling geldt niet voor handelaren in kerstbomen.


Gezondheidscentrum Klapwijk officieel geopend

Gezondheidscentrum Klapwijk officieel geopend

Op vrijdag 18 december 2015 opende burgemeester Pieter van de Stadt officieel gezondheidscentrum Klapwijk. Het gezondheidscentrum heeft zich sinds 1 juli 2015 gevestigd in de Gele Lis in Berkel en Rodenrijs.

Gezondheidscentrum Klapwijk is een combinatie van verschillende (para-)medische ondernemers: huisartsenpraktijken van mw. C. Hofman-van Vliet, van de heer A.P.E. Hoppenbrouwers en van de heer J.M. van Ochten. Daarnaast zijn ook Fysiotherapie Klapwijk, apotheek Klapwijk, psychologenpraktijk voor kind en jeugd Villa VIP, de FortaGroep en Medisch Pedicure Salon Tessa de Hoog in het Gezondheidscentrum gevestigd.

Met zoveel disciplines onder één dak streeft het gezondheidscentrum naar hoogwaardige, brede en professionele zorg.


Bestratingswerkzaamheden Frederik Hendrikstraat Bleiswijk

In de gehele Frederik Hendrikstraat worden de rijbaan en trottoirs herstraat. De werkzaamheden starten op maandag 4 januari 2016 en lopen door t/m 11 maart 2016, mits de weersomstandigheden het toelaten om te werken. Er wordt gestart aan de kant van de Plaats. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is doorgaand verkeer in de Frederik Hendrikstraat helaas niet mogelijk.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content