Header image Header image
Week 51, 23 december

Fijne feestdagen

Fijne feestdagen

Burgemeester Pieter van de Stadt wenst u namens het hele gemeentebestuur: “Saamhorigheid, menselijkheid en vooral ook gezelligheid tijdens de feestdagen. Laten we ook omkijken naar de mensen die eenzaam zijn met de feestdagen”. Zijn gedachten gaan o.a. uit naar de mensen die eenzaam of ziek zijn en alle hulpverleners.


Steun onze lokale ondernemers

Steun onze lokale ondernemers

Niet-essentiële winkels zijn dicht tijdens de lockdown. Producten bestellen en afhalen is wel toegestaan. Denk daarom ook aan onze lokale ondernemers. De meeste winkeliers bieden een online bestelmogelijkheid aan met bezorgopties. Ook kunt u de lokale horeca steunen door online eten te bestellen en af te halen. Wees loyaal, koop lokaal.


Bent u onze nieuwe gemeentedichter?

Bent u onze nieuwe gemeentedichter?

Woont u in Lansingerland en schrijft u gedichten? Misschien bent u dan wel de nieuwe gemeentedichter! Gemeente Lansingerland en Bibliotheek Oostland zijn op zoek naar lokaal talent. Meld u voor vrijdag 14 januari 2022 aan en maak kans om twee jaar lang de erefunctie van gemeentedichter te vervullen.


Geen afvalinzameling tijdens Kerst en Oud & Nieuw

Geen afvalinzameling tijdens Kerst en Oud & Nieuw

Tijdens de Kerstdagen (25 en 26 december) en op Nieuwjaarsdag (1 januari 2022) wordt er geen afval ingezameld. Ook het afvalbrengstation is op deze dagen gesloten. Omdat de feestdagen dit jaar in het weekend vallen, is er geen sprake van verschoven ophaaldagen. De afvalinzameling op de doordeweekse dagen gaat gewoon door volgens het reguliere schema.


Nationale naturalisatiedag

Nationale naturalisatiedag

Op woensdag 15 december was het nationale naturalisatiedag. Op deze dag organiseerde ook gemeente Lansingerland een feestelijke online naturalisatieceremonie voor inwoners die het Nederlandschap hebben aangevraagd. Burgemeester Pieter van de Stadt verwelkomde tijdens de online ceremonie meer dan 70 nieuwe Nederlanders.


Voorkom grote drukte bij het afvalbrengstation

Voorkom grote drukte bij het afvalbrengstation

Vanwege de kerstvakantie verwachten wij grote drukte bij het afvalbrengstation. Momenteel mogen er i.v.m de aangescherpte coronamaatregelen max. 10 auto’s tegelijk het terrein op. Kom alleen naar het afvalbrengstation als het noodzakelijk is. Is het niet noodzakelijk? Dan vragen we u om uw bezoek uit te stellen. Alvast bedankt voor uw medewerking en begrip.


Kerstbomeninzameling in aangepaste vorm

Kerstbomeninzameling in aangepaste vorm

De gemeente organiseert dit jaar een aangepaste kerstbomeninzameling vanwege de huidige coronamaatregelen. Kerstbomen worden thuis opgehaald vanaf 25 kerstbomen. U kunt uw kerstboom ook tijdens de eerste GFT-inzamelronde na 10 januari 2022 aanbieden. Dit i.v.m de veiligheid en gevaar voor brand rond oud & nieuw.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content