Header image
Week 51, 20 december 2016

Gemeentehuis gesloten

Gemeentehuis gesloten

Van maandag 26 december 2016 tot maandag 2 januari 2017 zijn de publieksbalies en het callcenter van de gemeente in verband met de feestdagen gesloten. Maandag 2 januari 2017 zijn wij u vanaf 09.30 uur weer graag van dienst.


U bent welkom op de nieuwjaarsbijeenkomst!

U bent welkom op de nieuwjaarsbijeenkomst!

Elkaar ontmoeten, verbinden en versterken. Daar gaan we voor in 2017!

Het gemeentebestuur van Lansingerland en het bestuur van ondernemersvereniging Ondernemend Lansingerland luiden graag samen met u het nieuwe jaar in. Een jaar dat in het teken staat van 10 jaar Lansingerland. U bent van harte welkom op 9 januari.


Aanvraag woonurgentie vanaf 2017 via gemeente

Vanaf 1 januari 2017 vraagt u een urgentieverklaring woonruimte bij de gemeente Lansingerland aan en niet meer bij 3B Wonen. U kunt alleen urgentie aanvragen als er sprake is van een persoonlijke noodsituatie en u dringend woonruimte nodig heeft. Wilt u weten of u wellicht in aanmerking komt voor een urgentieverklaring?


Collectieve zorgverzekering 2017

Samen met Zilveren Kruis Achmea biedt de gemeente een collectieve zorgverzekering voor 2017 aan voor onze inwoners met een laag inkomen. Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. De verzekeraar geeft hierbij korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. Kinderen tot 18 jaar kunt u gratis meeverzekeren.


Nieuwe afval inzameldagen per januari 2017

Nieuwe afval inzameldagen per januari 2017

De afvalroutes worden per 2 januari herzien. De routes worden hiermee logischer en efficienter. De ophaaldagen voor papier blijven hetzelfde. Op de afvalkalender 2017 kunt u zien wat uw (nieuwe) inzameldagen zijn. Ook via www.mijnafvalwijzer.nl en de app Afvalwijzer kunt u de inzameldagen raadplegen.


Gebruikt frituurvet? In de gele container!

Gebruikt frituurvet? In de gele container!

Hoe komt u van uw gebruikte frituurvet af? Heel makkelijk! Giet het in de originele verpakking of in een plastic fles en lever het in bij een inzamelpunt. Spoel het frituurvet nooit door het toilet of de gootsteen, dit veroorzaakt verstoppingen.

Gooi het niet bij het afval. Gebruikt frituurvet en bakolie wordt verwerkt tot schone biobrandstof. Op steeds meer plaatsen bij u in de buurt staan gele containers, bedoeld voor het inzamelen van (frituur)vet. Deze staan o.a. bij de grotere supermarkten, sommige sportclubs en bij het afvalbrengstation in Bergschenhoek.

Kijk voor meer informatie en inzameladressen op www.vetrecyclehet.nl


Modellen herinrichting plein ‘t Vierkantje

Het plein bij ’t Vierkantje in het centrum van Berkel en Rodenrijs wordt autovrij. Het plein en het aangrenzende gebied wordt daarom opnieuw ingericht. Op woensdag 14 december zijn er tijdens de tweede bijeenkomst over de herinrichting vier modellen gepresenteerd. Deze laten zien hoe het toekomstige plein er mogelijk uit kan zien. Benieuwd?


Nieuwbouw Wolfert PRO in zicht!

Nieuwbouw Wolfert PRO in zicht!

De Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR) en de gemeente Lansingerland hebben woensdag 14 december een overeenkomst getekend. De nieuwbouw van een schoolgebouw voor de Wolfert PRO kan starten! Het schoolgebouw komt aan de Boterdorpseweg in Bergschenhoek, op de plek waar Wolfert PRO en Wolfert MAVO nu ook gevestigd zijn.


Uitreiking certificaten aan nieuwe schuldhulpmaatjes

Uitreiking certificaten aan nieuwe schuldhulpmaatjes

Schuldhulpmaatje Lansingerland heeft zeven nieuwe vrijwilligers! Wethouder Ankie van Tatenhove reikte woensdag 14 december de certificaten uit aan de vrijwilligers die hun opleiding tot schuldhulpmaatje hebben afgerond.


Inloopavond windenergie

Inloopavond windenergie

Wilt u meer weten over windenergie? En voelt u zich betrokken bij een schone en duurzame toekomst voor onze gemeente?

Wij nodigen u van harte uit voor een informatie inloopavond op dinsdag 17 januari om 19.00 uur in het gemeentehuis Lansingerland.


Openingstijden politiebureau Berkel en Rodenrijs

Dag                                                   Tijdstip
Woensdagmiddag (marktdag)               13.00 – 16.30 uur
Vrijdagavond (koopavond)                    18.00 – 22.00 uur
Zaterdagmiddag                                  13.00 – 16.30 uur

Aangifte doen
Het 3D loket is 7 dagen per week van 08.00 tot 22.00 uur open voor aangiften. Voor bijzondere gevallen beschikt de politie over middelen om op locatie, bijvoorbeeld thuis bij een slachtoffer, een aangifte of verklaring op te nemen. Voor beiden maakt u een afspraak via het algemene politienummer telefoonnummer (0900) 88 44.

De politie is 24 uur per dag bereikbaar via het algemene politietelefoonnummer (0900) 88 44 en via www.politie.nl. Bij spoedeisende gevallen belt u met 112.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content