Header image
Week 51, 19 december 2017


Gemeentehuis gesloten van 25 december tot 2 januari

Van maandag 25 december 2017 tot dinsdag 2 januari 2018 zijn de publieksbalies en het callcenter van de gemeente in verband met de feestdagen gesloten. Op woensdag 27 en vrijdag 29 december 2017 kunt u van 09.00 tot 10.00 uur wel aangifte doen van geboorte en overlijden in het gemeentehuis in Bergschenhoek.


Afvalinzameling rondom Kerst

Afvalinzameling rondom Kerst

Op maandag 25 en dinsdag 26 december 2017 wordt er geen afval ingezameld. Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl voor uw gewijzigde inzameldagen. Zo weet u precies wanneer het afval bij u wordt opgehaald.


Toekomst Huize Sint Petrus

Toekomst Huize Sint Petrus

Ankie van Tatenhove tekende maandag 18 december samen met Dirk Pons, directeur zorgkantoor DSW en Hans van Petten, directeur Laurens een bijzondere samenwerkingsovereenkomst voor de toekomst van Huize Sint Petrus. Huize Sint Petrus kan hierdoor intensieve zorg blijven bieden aan 40 ouderen en er ontstaat een uniek huuraanbod van 56 appartementen voor kwetsbare ouderen uit Lansingerland. 


Start verkoop Parkzoom 3

Start verkoop Parkzoom 3

Dinsdag 19 december gaat de 2e fase van Parkzoom 3 in de verkoop. Deze nieuwste wijk in Bergschenhoek bestaat uit starterswoningen (Koopstart), rijwoningen, 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande villa's. Benieuwd? Kom dinsdag tussen 18.30 – 20.00 uur naar de Rabobank, Wolfend 43 in Bergschenhoek. U krijgt dan meer informatie over de woningen en de wijk.


Op naar een veilig oud en nieuw!

Op naar een veilig oud en nieuw!

Op verschillende basisscholen in Bleiswijk verzorgden de handhavers Sherrel en Oman van de gemeente een dynamische én interactieve voorlichtingsles over vuurwerk aan de groepen 8. Zij wisten de leerlingen te boeien met hun verhaal en goede tips. Als klap op de vuurpijl (tip: zet deze altijd in een fles water of zand!) werden aan het eind van de les vuurwerkbrillen uitgedeeld.


Start verkoop bouwkavels Molenweg

Start verkoop bouwkavels Molenweg

De verkoop van 5 bouwrijpe kavels aan de Molenweg in het buitengebied van Berkel en Rodenrijs is gestart. De afmetingen van de kavels liggen tussen 580 tot 750 m2 en variëren in prijs van € 323.917,- tot € 414.425,- vrij op naam. Meer informatie: www.peterveldkampenvanherk.nl.


Informatieavond vliegverkeer en luchthaven Rotterdam

Informatieavond vliegverkeer en luchthaven Rotterdam

Op 23 januari 2018 organiseren Commissie Regionaal Overleg (CRO) in samenwerking met Rotterdam The Hague Airport een informatie- en discussieavond voor omwonenden. Het doel van de avond is een gesprek aangaan met omwonenden en zo veel mogelijk vragen beantwoorden.


Illegaal vuurwerk

Illegaal vuurwerk

Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van een feestelijk en gezellig Oud en Nieuw. Voor de één hoort daar vuurwerk bij, voor de ander juist niet. Er is echter ook veel illegaal vuurwerk in omloop. Het zware knalvuurwerk veroorzaakt het meeste letsel en de meeste schade en overlast. Bij wie meldt u wat?


Geef inbrekers geen kans!

Geef inbrekers geen kans!

De kerstvakantie en feestdagen zijn weer in zicht. Gaat u op vakantie of bent u een dagje weg? Inbrekers kunnen vaak goed aan woningen zien dat de bewoners niet aanwezig zijn. Wij hebben een aantal tips voor u op een rij gezet om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content