Header image
week 51, 15 december 2015

Nieuwjaarsreceptie, 4 januari 2016

Nieuwjaarsreceptie, 4 januari 2016


Vanaf 2016 volledig op afspraak

Vanaf maandag 4 januari 2016 werken wij binnen onze openingstijden volledig op afspraak. Dit geldt ook voor het servicepunt in Bleiswijk. Door het maken van een afspraak kiest u voor een tijdstip dat u goed uitkomt en weet u zeker dat u niet lang hoeft te wachten.

Afspraak maken
Uw afspraak maakt u eenvoudig en snel online via onze website op de pagina afspraak maken.

Heeft u liever persoonlijk contact voor het maken van een afspraak? Bel dan ons algemene telefoonnummer 14 010.


Gemeente gesloten van 25 december tot 4 januari

Gemeente gesloten van 25 december tot 4 januari

Van vrijdag 25 december 2015 tot maandag 4 januari zijn de publieksbalies en het callcenter van de gemeente in verband met de feestdagen gesloten. Maandag 4 januari zijn wij u vanaf 10.00 uur weer graag van dienst.

Aangifte overlijden en geboorte beperkt mogelijk
Op maandag 28 en woensdag 30 december 2015 van 10.00 tot 11.00 uur kunt u wel aangifte doen van geboorte en overlijden.


Gemeentenieuws in de Heraut stopt

Per 1 januari 2016 houdt de rubriek Gemeentenieuws in Weekblad De Heraut in haar huidige vorm op te bestaan. Vanaf dat moment publiceren wij nieuwsberichten digitaal op onze website op de pagina Gemeentenieuws. Wij doen dit iedere maandag uiterlijk om 12.00 uur.

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van gemeentelijk nieuws? Abonneert u zich op onze wekelijkse digitale nieuwsbrief, lees onze website en volg ons op Twitter en Facebook.


Vooraankondiging verkoop vrije kavels Eilanden in De Tuinen Oost

In week 3 van 2016 start de verkoop van de vrije kavels op het middelste eiland in De Tuinen Oost, Bleiswijk. Voor deze kavels kunt u zich binnenkort inschrijven. In De Heraut en Hart van Holland vindt u in advertenties van makelaar Peter Veldkamp meer informatie. We informeren u ook via onze website en de digitale Gemeentenieuwsbrief.
De verdeling van de kavels vindt plaats door loting. Een projectnotaris verzorgt deze loting.
Houd dus de aankondiging in de gaten!


Maak je nieuwbouwdroom waar in Lansingerland

Wil jij je woning zelf bouwen op een aantrekkelijke plek. Dat is mogelijk in Lansingerland. Er zijn momenteel zo'n 40 nieuwbouwkavels beschikbaar.

Ben je geïnteresseerd? Bel naar Mieke Veldkamp van Peter Veldkamp Makelaardij, via telefoonnummer (010) 51 90 435 of mail naar mieke@peterveldkamp.nl.


Collectieve ziektekostenverzekering 2016

Woont u in de gemeente Lansingerland en heeft u een laag inkomen? Dan kunt u misschien in 2016 gebruik maken van de collectieve ziektekostenverzekering van de gemeente. De gemeente biedt deze verzekering aan in samenwerking met Zilveren Kruis Achmea. Met deze collectieve zorgverzekering krijgt u 4,5% korting op de basisverzekering. Daarnaast betaalt de gemeente een deel van de premie voor de aanvullende verzekering en tandartsverzekering.

Meer informatie en het aanvraagformulier over deze ziektekostenverzekering vindt u in het product collectieve zorgverzekering.


Andere aanbieddagen rond feestdagen Berkel en Rodenrijs

Andere aanbieddagen rond feestdagen Berkel en Rodenrijs

Tijdens de feestdagen veranderen de gebruikelijke aanbieddagen van huishoudelijk afval voor Berkel en Rodenrijs.

Oud papier en karton
De aanbieddag voor oud papier en karton wordt donderdag 17 december in plaats van donderdag 24 december.

GFT-afval
De aanbieddag van groente- fruit-, en tuinafval wordt donderdag 24 december in plaats van vrijdag 25 december.


En de naam is …… “Tuin van Floddertje”!

En de naam is …… “Tuin van Floddertje”!

Op maandag 14 december 2015 werd Sophia Brouwer uit Bergschenhoek, samen met haar kinderen Faas van bijna 4 en baby Ties in het zonnetje gezet. Zij bedacht de winnende naam ‘Tuin van Floddertje’, voor het Natuurspeeleiland in het Annie M.G. Schmidtpark. Wethouder Ankie van Tatenhove reikte de prijzen uit aan de gezinsleden. De feestelijke opening vindt plaats in het voorjaar.


Groeten uit Lansingerland, winnaar herfsteditie

Groeten uit Lansingerland, winnaar herfsteditie

Zaterdag 12 december waren de inzenders van de genomineerde foto’s en andere belangstellenden aanwezig voor de bekendmaking van de winnende foto. Voorafgaand aan de bekendmaking gaf Ankie van Tatenhove een toelichting op de inzendingen. Veel foto’s belichten de mooie natuur en de ons bekende molens.

De winnende foto: "Mooi wonen in Lansingerland" van Jacques Lansbergen is gemaakt in de wijk De Rodenrijse Zoom in Berkel en was zeker door de herfstsfeer een terechte winnaar. De winnende foto en de overige genomineerde foto’s zijn nog tot en met 15 januari te zien in het gemeentehuis.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content