Header image
Week 50, 9 december 2014

Veranderingen in beleid Inkomensondersteuning

Per 1 januari 2015 past de gemeente nieuwe regels toe bij het verstrekken van inkomensondersteuning. Het huidige Fonds Inkomensondersteuning Lansingerland vervalt, als de gemeenteraad hiermee instemt op 18 december aanstaande.


Gemeente gesloten in week van Oud en Nieuw

Van maandag 29 december 2014 t/m zaterdag 3 januari 2015 zijn de publieksbalies van het gemeentehuis in verband met de feestdagen gesloten. Voor het doen van aangifte van geboorte, overlijden of heel dringende zaken op het gebied van burgerzaken en sociale zaken zijn de publieksbalies op maandag 29 en woensdag 31 december tussen 9.00 en 10.00 uur geopend.


Gratis juridisch advies inwoners Lansingerland

Heeft u een juridische vraag of kent u iemand die een juridische vraag heeft? Aarzel niet en neem contact op met Wetswinkel Erasmus of Wetswinkel Delfland voor advies. Op www.wetswinkelerasmus.nl en www.wetswinkeldelfland.nl vindt u meer informatie.

Gemeente Lansingerland en de maatschappelijke organisaties waarmee zij samenwerkt, verwijzen inwoners met een inkomen tot € 45.000 die zich melden met juridische vraagstukken naar deze wetswinkels door.


Gladheidsbestrijding

Gladheidsbestrijding

Als het door weersomstandigheden glad wordt, gaat de gemeente strooien. Ook begint de gemeente vanaf de eerste sneeuwval met schuiven. Natuurlijk ook ’s nachts en als het noodzakelijk is in het weekend. 

Na het strooien op de gemeentelijke wegen ondersteunen wij ook de provincie bij het strooien op provinciale wegen die door de gemeente heenlopen. Vanmorgen heeft de gemeente bijvoorbeeld extra gestrooid op de N472 (Boterdorpseweg).


Samenwerkingsovereenkomst locatie ‘oude brandweerkazerne’

Samenwerkingsovereenkomst locatie ‘oude brandweerkazerne’

Maandag 8 december ondertekenden wethouder Projecten Albert Abee en Erik Batenburg, directeur van Vastgoed Batenburg B.V. een samenwerkingsovereenkomst. In deze overeenkomst zijn de afspraken vastgelegd voor de ontwikkeling van woningen op het terrein van de oude brandweerkazerne aan de Gemeentewerf in het centrum van Berkel en Rodenrijs.


Expositie Amnesty International

Expositie Amnesty International

In het gemeentehuis is deze week een expositie van Amnesty International te zien. De tentoonstelling laat de activiteiten van Amnesty zien en toont aan hoe de organisatie actie voert. En in het bijzonder de betekenis van Amnesty op lokaal niveau. De organisatoren hebben ervoor gekozen om deze week te exposeren omdat op 10 december 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens getekend is door de Verenigde Naties.

De expositie is tot en met 14 december tijdens openingstijden te zien.
Meer informatie vindt u op de site van Werkgroep Amnesty Lansingerland.


Cilindertrekken steeds vaker inbraakmethode

Cilindertrekken steeds vaker inbraakmethode

Binnen 30 seconden is het gepiept. Een inbraak door middel van cilindertrekken.
Bij deze inbraakmethode wordt de cilinder van een slot uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien en daar mechanische druk op te zetten. Hierdoor breekt de cilinder af. Vervolgens wordt met een universele ‘bouwsleutel’ de deur geopend. Het gereedschap dat inbrekers hiervoor nodig hebben, is helaas eenvoudig verkrijgbaar. Inbrekers maken steeds vaker gebruik van deze methode.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content