Header image Header image
Week 50, 16 december

Gewijzigde openingstijden in december

Gewijzigde openingstijden in december

Rond de feestdagen zijn de openingstijden van ons servicepunt in het gemeentehuis aangepast. Op vrijdag 24 én 31 december zijn we gesloten (op de 24e zijn we wel telefonisch bereikbaar tot 12.30 uur). U kunt veel praktische zaken met ons regelen, zonder dat u naar het gemeentehuis hoeft te komen.


Meer zorgverzekering voor minder geld

Meer zorgverzekering voor minder geld

Hoge zorgkosten en een laag inkomen? De gemeente helpt. Heeft u te maken met hoge zorgkosten en een laag inkomen? De gemeente Lansingerland biedt in samenwerking met DSW Zorgverzekeraar de Gemeentepolis aan. Een collectieve zorgverzekering voor inwoners van Lansingerland waarbij de gemeente meebetaalt aan de premie.


Onderzoek Verkeersveiligheid Zuid-Holland

Onderzoek Verkeersveiligheid Zuid-Holland

Met het Periodiek Regionaal Onderzoek Verkeersveiligheid (PROV) 2021 vraagt het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland de verkeersdeelnemers in Zuid-Holland naar hun eigen verkeersgedrag, en naar hun mening over een aantal verkeersveiligheidsmaatregelen. Doet u ook mee? De vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten.


Meldpunt Vuurwerkoverlast

Meldpunt Vuurwerkoverlast

Ook dit jaar is er een landelijk vuurwerkverbod ingesteld. Omdat helaas niet iedereen zich aan dit verbod houdt, hebben we in Lansingerland het Meldpunt Vuurwerkoverlast weer opengesteld. Heeft u in uw omgeving te maken met erge overlast of vandalisme door vuurwerk en wilt u dat melden, dan kunt u bellen naar (010) 800 4000.


Update herinrichting Bergschenhoek Centrum

Update herinrichting Bergschenhoek Centrum

Inmiddels zijn de bestratingswerkzaamheden aan de Vlashoeck afgerond. Helaas heeft fase 2 wat vertraging opgelopen i.v.m. leverantieproblemen. De uitvoeringswerkzaamheden voor deze fase zullen daarom starten vanaf maandag 10 januari 2022. Dit betekent dat Bergschenhoek Centrum ook deze maand goed toegankelijk blijft voor het winkelend publiek.


Bewonersbrief inwoners Vogelbuurt

Bewonersbrief inwoners Vogelbuurt

De inwoners van de Vogelbuurt hebben deze week een bewonersbrief ontvangen over de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden aan de Condorweg en de Vogelweg. Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Stuur dan een e-mail naar vogelbuurt@lansingerland.nl.


Winnende kleurplaten op bouwdoeken geëxposeerd

Winnende kleurplaten op bouwdoeken geëxposeerd

Gemeente Lansingerland en Berkel Centrum West B.V. hebben een kleurwedstrijd gehouden voor de leerlingen van CBS Prins Johan Friso, Het Baken en De Klipper. Gemeente en projectontwikkelaar hopen dat de kinderen zo een idee krijgen wat de aannemer doet en tegelijk rekening houden met de verkeersveiligheid. De winnende tekeningen zijn nu op bouwdoeken geëxposeerd.


Persconferentie: Avondsluiting verlengd

Persconferentie: Avondsluiting verlengd

Het kabinet heeft op vrijdag 26 november extra maatregelen aangekondigd om de snelle verspreiding van het coronavirus af te remmen. Tijdens de persconferentie van dinsdag 14 december 2021 zijn deze maatregelen verlengd t/m vrijdag 14 januari 2022. Deze maatregelen komen bovenop de regels die op dit moment al gelden. De basisscholen gaan maandag dicht.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content