Header image
Week 50, 13 december 2016

De wethouder komt naar u toe

De wethouder komt naar u toe

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachte wisselen? U bent op maandag 19 december van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

De kernwethouders
Jeroen Heuvelink: Bergschenhoek van 14.00 – 15.00 uur
Albert Abee:  Berkel en Rodenrijs van 16.00 – 17.00 uur
Ankie van Tatenhove:  Bleiswijk van 16.00 – 17.00 uur

Ambassadeur
Simon Fortuyn


Relatiegeschenken en kerstattenties

De feestelijke maand december is aangebroken. Traditioneel een tijd waarin bedrijven en organisaties elkaar relatiegeschenken en kerstattenties sturen. De gemeente Lansingerland heeft een beleid voor het aannemen van relatiegeschenken. Dit om misverstanden en het ontstaan van ongemakkelijke situaties te voorkomen.


Verkenner RTHA presenteert informatiekader

Verkenner RTHA presenteert informatiekader

De provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Lansingerland, samen de Bestuurlijke Regiegroep Rotterdam The Hague Airport (BRR), hebben in juli 2016 Joost Schrijnen benoemd als onafhankelijke verkenner. Schrijnen heeft de afgelopen periode een informatiekader opgesteld.


Nieuwe eisen aan busvervoer Metropoolregio

Nieuwe eisen aan busvervoer Metropoolregio

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft aan de regiogemeenten gevraagd te reageren op het programma van eisen voor het busvervoer.
Dit zijn de eisen waaraan busbedrijven zoals de RET moeten voldoen. De nieuwe eisen gelden voor het contract met de RET voor de periode van 2019 tot 2034.


Ons telefoonnummer is 14 010

Ons telefoonnummer is 14 010

Sinds 2015 is iedere gemeente in Nederland bereikbaar via het telefoonnummer 14+netnummer. De gemeente Lansingerland heeft daarom als telefoonnummer 14 010. Door de invoering van een eenvoudig en herkenbaar telefoonnummer, is voor iedereen duidelijk hoe de gemeenten in Nederland te bereiken zijn. Het is een makkelijk te onthouden nummer en voor iedereen hetzelfde.


Gemeentehuis gesloten

Gemeentehuis gesloten

Van maandag 26 december 2016 tot maandag 2 januari 2017 zijn de publieksbalies en het callcenter van de gemeente in verband met de feestdagen gesloten. Maandag 2 januari 2017 zijn wij u vanaf 09.30 uur weer graag van dienst.


Pas op met kerstversiering!

Pas op met kerstversiering!

De feestdagen staan weer voor de deur! Gezelligheid, lekker eten en feestversiering staan tijdens deze dagen centraal. Kerstbomen, slingers en kaarsen zijn echter een brandbare combinatie. Om ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt geven wij drie tips:


Word burgerhulpverlener en maak uw omgeving Hartveilig!

Word burgerhulpverlener en maak uw omgeving Hartveilig!

Stelt u zich eens voor. U staat met uw buurman te praten en hij zakt ineens in elkaar. Hartstilstand… Weet u wat u moet doen?

U kunt zijn leven redden door vrijwilliger te worden bij Hartveilig Wonen!


Verloopt uw paspoort/identiteitskaart dit jaar?

Verloopt uw paspoort/identiteitskaart dit jaar?

Van veel inwoners vervalt het paspoort/identiteitskaart nog dit jaar. Inwoners die het aangaat hebben hierover een brief ontvangen. Uit onze administratie blijkt dat een groot aantal van deze inwoners nog geen paspoort/identiteitskaart heeft aangevraagd.Tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn de balies gesloten. Is uw paspoort/identiteitskaart binnenkort verlopen maak zo snel mogelijk een afspraak of kom langs tijdens de openingstijden.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content