Header image
Week 50, 12 december 2017

Schoonmaakactie HV Bleiswijk

Schoonmaakactie HV Bleiswijk

Voordat het afgelopen weekend écht slecht weer werd, hadden de jongens uit de D-teams van Hockey Vereniging Bleiswijk hun buit al binnen. Op zaterdagochtend 9 december maakten zij het terrein rondom de velden schoon en kregen als beloning extra zaalruimte van Schoon Belonen. 


Technisch spektakel in Bleiswijk

Technisch spektakel in Bleiswijk

Aan de Irisweg in Bleiswijk wordt op dit moment een biomassacentrale gebouwd. Naast deze biomassacentrale is afgelopen week ook gestart met de bouw van een tweede centrale op het terrein van Bunnik Plants. De twee duurzame bronnen leveren straks biowarmte aan de glastuinbouwbedrijven in de B-driehoek.


Uitbreiding sociale huurwoningen

Uitbreiding sociale huurwoningen

Op maandag 4 december is het Convenant Prestatieafspraken 2018 + 2019 ondertekend. In dit convenant zijn onder andere afspraken gemaakt over het uitbreiden van de betaalbare sociale voorraad en over de beschikbaarheid van woningen voor specifieke doelgroepen.


Samenwerking stillere HSL

Samenwerking stillere HSL

Wethouder Simon Fortuyn heeft woensdag 6 december samen met vertegenwoordigers van de stichting Stop Geluidsoverlast HSL, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ProRail en Infraspeed een Memorandum of Understanding ondertekend. Deze partijen spannen zich al jaren in, om in een samenwerkingsvorm van co-creatie, te komen tot een zo stil mogelijke HSL. 


Betere kansen asielgerechtigde

Betere kansen asielgerechtigde

Wethouder Ankie van Tatenhove heeft woensdag 6 december samen met haar collega’s van de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten een convenant ondertekend met de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF om hoger opgeleide vluchtelingen en asielgerechtigden kans te geven op een duurzame plek op de arbeidsmarkt.


Plannen Vogelbuurt gezocht!

Plannen Vogelbuurt gezocht!

De vervanging van de riolering en de herinrichting van de openbare ruimte in de Vogelbuurt in Berkel en Rodenrijs biedt een enorme kans om samen met de bewoners meer voor de buurt te doen. De gemeenteraad heeft maximaal 300.000 euro beschikbaar gesteld voor duurzame en toekomstbestendige bewonersinitiatieven.


Valt u goed op? Fiets verlicht!

Valt u goed op? Fiets verlicht!

Donderdagochtend 7 december was er een fietsverlichtingscontrole bij station Westpolder. Ongeveer 200 fietsers zijn gecontroleerd door Jan Caesar van de Fietsersbond, wethouder Simon Fortuyn, twee verkeersmedewerkers en vier BOA's van de gemeente. 


Collectieve Zorgverzekering 2018

Collectieve Zorgverzekering 2018

Heeft u hoge zorgkosten en een laag inkomen? Lansingerland biedt de Gemeentepolis aan, een collectieve zorgverzekering met korting op de basisverzekering voor mensen met een laag inkomen. Via www.gezondverzekerd.nl kunt u zich voor 1 januari inschrijven. 


Storing openbare verlichting

Storing openbare verlichting

Momenteel zijn er een aantal storingen aan de openbare verlichting in Lansingerland. Netbeheerder Stedin heeft de storingen in behandeling. Wij hopen dat de verlichting snel gerepareerd wordt.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content