Header image
Week 50, 10 december 2018

Gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen

Gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen

Van maandag 24 december 2018 tot en met dinsdag 1 januari 2019 zijn de publieksbalies en het callcenter van de gemeente in verband met de feestdagen gesloten. Woensdag 2 januari 2018 zijn de balies vanaf 08.00 uur open en kunt u ons telefonisch bereiken vanaf 08.30 uur. Wij wensen u alvast fijne feestdagen!


Info-avond Lansingerlands Initiatief

Info-avond Lansingerlands Initiatief

Heeft u een leuk en inspirerend initiatief waar meer Lansingerlanders blij van worden? Kom dan donderdag 13 december om 19.30 uur naar het gemeentehuis. Tijdens de informatiebijeenkomst hoort u welke stappen u moet zetten om tot een kansrijk plan te komen.


Gratis bloembollen!

Gratis bloembollen!

Omdat we graag groen en klimaatbestendig het nieuwe jaar in gaan, deelt het Tuin van de Toekomst-promotieteam ook dit jaar weer gratis zakjes bloembollen uit. U vindt het team in de winkelcentra op woensdag 12 december van 18.00 tot 20.00 uur in Bleiswijk, zaterdag 15 december van 15.00 tot 17.00  uur in Bergschenhoek en zaterdag 15 december van 18.00 tot 20.00 uur in Berkel en Rodenrijs.


Herplant Bleiswijkse Zoom

Herplant Bleiswijkse Zoom

Na een periode van bos- en kapwerkzaamheden kon Staatsbosbeheer donderdag 6 december starten met de herplant van de Bleiswijkse Zoom. Samen met leerlingen van basisschool De Wiekslag plantte wethouder Simon Fortuyn de eerste boom.


Activiteiten Welzijn Lansingerland

Activiteiten Welzijn Lansingerland

Welzijn Lansingerland organiseert diverse gezellige activiteiten rondom de kerstperiode en de jaarwisseling. Blijf niet alleen thuis, maar schuif gezellig aan!


Bezoek de toiletdames!

Bezoek de toiletdames!

December is bij uitstek de maand om veel te frituren, te gourmetten en te fonduen. Maar gebruikte olie en vetten, en dus ook frituurvet, horen niet in gootsteen of toilet. Dit verstopt de boel. Op zaterdag 15 december tussen 10.00 en 16.00 uur staan de Toiletdames in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Zij leggen u op geheel eigen wijze haarfijn uit wat wel en niet door het toilet mag. Zoekt u ze ook op?


Subsidie voor water-initiatieven

Subsidie voor water-initiatieven

Het Hoogheemraadschap van Delfland stelt in 2019 geld beschikbaar voor initiatieven van inwoners, agrariërs, natuurorganisaties en gemeenten die bijdragen aan een verbetering van de waterkwaliteit. Dit heet een ‘stimuleringsregeling’. U kunt daar ook gebruik van maken.


Feestelijke opening Hertshoornvaren

Feestelijke opening Hertshoornvaren

Op vrijdag 14 december wordt de vernieuwde speelplek aan de Hertshoornvaren in Bergschenhoek feestelijk geopend door wethouder Simon Fortuyn. U bent van harte welkom tussen 16.00 en 17.00 uur ter hoogte van Hertshoornvaren 43!

 

 


Flexibel vervoer in Lansingerland

Flexibel vervoer in Lansingerland

Vanaf 9 december kunnen reizigers in Lansingerland elke dag van 20.00 uur tot 23.30 uur op afroep meerijden met een bus van de RET. STOPenGO, de naam van het flexibele vervoer, vervangt buslijn 174 in Lansingerland in de avonduren na 20.00 uur.


Help in 2019 mee als stembureaulid

Help in 2019 mee als stembureaulid

2019 is een bijzonder verkiezingsjaar. Er zijn op 20 maart en 23 mei 2019 verkiezingen. We hebben dus veel mensen nodig om de stembureaus te bemensen. Wilt u meehelpen als stembureaulid bij de verkiezingen? Meld u dan snel aan!


Nieuw station deels in gebruik

Nieuw station deels in gebruik

Vanaf zondag 9 december kunnen treinreizigers (deels) gebruik gaan maken van het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. Bij en aan het station wordt nog volop gewerkt. Wat is er vanaf 9 december naast de trein nog meer in gebruik bij het station?


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content