Header image
Week 5, 31 januari 2017

Rotterdampas 2017

Rotterdampas 2017

Vanaf woensdag 1 februari kunt u de Rotterdampas 2017 aanvragen. Heeft u al een Rotterdampas dan kunt u dit ook online doen via www.rotterdampas.nl/bestellen. Komt u in aanmerking voor het reductietarief dan kunt u de pas alleen aanvragen in het gemeentehuis in Bergschenhoek.


Sociale huurwoningen beter beschikbaar

De bouw van het aantal sociale huurwoningen in Lansingerland ligt op schema. In de bouwplannen voor de komende jaren zijn meer dan voldoende sociale huurwoningen opgenomen om te kunnen voldoen aan de vraag. Het college van burgemeester en wethouders ziet dan ook geen aanleiding om de bouwplannen aan te passen.


Ondernemers geven Ride een mooie start

Ondernemers geven Ride een mooie start

Lansingerland liet zich tijdens de kick-off van de twintigste editie van de Ride for the Roses van z’n beste kant zien. Tijdens een succesvolle ambassadeursavond in het gemeentehuis zorgden Lansingerlandse ondernemers ervoor dat de organisatie van het grootste fietsevenement van Nederland een vliegende start maakte.

Nu ondernemers een mooie eerste aanzet hebben gegeven, is het de beurt aan verenigingen, winkeliers en inwoners om ervoor te zorgen dat de Ride for the Roses in Lansingerland een groot succes wordt.


Lansingerland opent deuren in China

Burgemeester van de Stadt is door de burgemeester van Shouguang (grootste glastuinbouwgemeente van China) gevraagd om een Nederlandse Greenport Handelsdelegatie naar China te leiden. De reis vindt plaats tijdens de grootste Agri-Expo van China in Shouguang van 19 tot en met 21 April 2017.


Welke vereniging bestaat 10 jaar?

Welke vereniging bestaat 10 jaar?

De gemeente Lansingerland bestaat dit jaar 10 jaar. Er zijn vast verenigingen of (maatschappelijke) organisaties die in 2007 zijn opgericht en dit jaar ook 10 jaar bestaan. We willen graag met hen in contact komen. Viert u dit jaar uw tweede lustrum, stuur dan een email met uw contactgegevens naar 10jaar@lansingerland.nl.


Aanbieding evaluatie gebiedstafels A16 Rotterdam

Wethouder Simon Fortuyn heeft op maandag 23 januari jl. het evaluatierapport van het gebiedstafelproces A16 Rotterdam aangeboden aan Erik Pool, directeur van directie Participatie van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM). Hij deed dat vanuit zijn rol als voorzitter van de Bestuurlijke Afstemgroep (BAG) A16 Rotterdam.

Met het aanbieden van het rapport aan de directie Participatie benadrukt de BAG dat zij veel waarde hecht aan de uitkomsten van de evaluatie.


Love and Marriage beurs

Love and Marriage beurs

Toekomstige bruiden kwamen afgelopen weekend samen met moeders, oma’s, vriendinnen of met hun aanstaande man naar de Love and Marriage beurs in de Van Nelle Fabriek.

Bij de gezellig ingerichte stands was er genoeg te zien, te proeven en te beleven.
Bruidstaarten, fotografen, decoratie en aankleding, ringen, trouwkleding en trouwlocaties. Alles wat er bij een bruiloft om de hoek komt kijken was aanwezig.

Medewerkers van de gemeente stonden op de beurs om bezoekers kennis te laten maken met de prachtige trouwlocaties en ruime mogelijkheden in Lansingerland.


Aanvraag woonurgentie via gemeente

Vanaf 1 januari 2017 vraagt u een urgentieverklaring woonruimte bij de gemeente Lansingerland aan en niet meer bij 3B Wonen. U kunt alleen een urgentie aanvragen als er sprake is van een persoonlijke noodsituatie en u dringend woonruimte nodig heeft. Wilt u weten of u wellicht in aanmerking komt voor een urgentieverklaring?


Vragenlijst over het gebruik van hulp en ondersteuning thuis

Binnenkort ontvangen alle huishoudens van Lansingerland een brief met een vragenlijst. De vragenlijst gaat over hulp en ondersteuning die de gemeente via de Wmo aan haar inwoners biedt. 


Gezocht: buddy/maatje voor asielgerechtigden

We zijn op zoek naar vrijwilligers die asielgerechtigden willen helpen bij de kennismaking met hun nieuwe woonomgeving in de gemeente Lansingerland.

Het kost u een paar uurtjes per week. U heeft een vaste contactpersoon en wordt ondersteund door stichting Mee. Ook worden er bijeenkomsten gehouden waarin u met andere buddy’s inhoudelijke thema’s en uw ervaringen bespreekt.


Sirenetest

Sirenetest

Op de eerste maandag van iedere maandag testen we om 12.00 uur in heel Nederland de sirenes. De eerstvolgende test van de sirene is op maandag 6 februari 2017.

De sirene langs de Rottekade is gerepareerd en ook deze gaat weer iedere 1e maandag van de maand af.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content