Header image
Week 5, 30 januari 2018

Rotterdampas vanaf 1 februari te koop!

Rotterdampas vanaf 1 februari te koop!

Vanaf donderdag 1 februari 2018 kunt u de Rotterdampas 2018 kopen. De Rotterdampas is een kortingspas van Rotterdam en de regio. Met deze pas kunt u gratis of met korting naar meer dan 750 attracties zoals Diergaarde Blijdorp, Plaswijk, Euromast en musea. Ook kunt u met korting naar Outdoor Valley of Theater Vlammen in Lansingerland.


ZEIL-fonds investeert in samenleving

ZEIL-fonds investeert in samenleving

De gemeente wil bewonersinitiatieven graag stimuleren en helpt daarom activiteiten mogelijk te maken die bijdragen aan onderlinge betrokkenheid en de leefbaarheid in straat, wijk of buurt versterkt. Inwoners, verenigingen en stichtingen die iets willen organiseren met dat doel, kunnen een beroep doen op een bijdrage uit het ZEIL-fonds.


Nieuw speeltoestel Saturnus

Nieuw speeltoestel Saturnus

Enige tijd geleden is een speeltoestel ter hoogte van Saturnus 29 in Berkel en Rodenrijs verwijderd vanwege de veiligheid. Over het nieuwe speeltoestel konden bewoners meedenken. Alle reactieformulieren zijn verwerkt en daaruit ging een meerderheid van de stemmen op voor een speeleiland. Het speeltoestel wordt in het tweede kwartaal van 2018 geplaatst.


1e plakmoment verkiezingsposters

1e plakmoment verkiezingsposters

Zaterdag 3 februari om 11.30 uur vindt het eerste plakmoment van de verkiezingsposters plaats. Op het verkiezingsbord Bergweg-noord/Vredenburglaan in Bergschenhoek plakt iedere partij een eerste poster. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.


Schone buurt, samen doen!

Schone buurt, samen doen!

Altijd al eens met een prikstok in de weer willen zijn? Dan is dit uw kans.

Zaterdag 10 februari organiseert Romee Bremer uit Bergschenhoek een actie om zwerfafval in het winkelcentrum van Berkel & Rodenrijs op te ruimen. Jong en oud, iedereen mag meedoen.


Informatiemarkt ontwerp nieuw schoolgebouw

Informatiemarkt ontwerp nieuw schoolgebouw

Ouders/verzorgers, omwonenden en geïnteresseerden zijn donderdag 1 februari welkom op de informatiemarkt in het gemeentehuis. Tijdens deze avond wordt het schetsontwerp gepresenteerd van het nieuwe gebouw voor de basisscholen Prins Willem-Alexander en De Kwakel in Berkel en Rodenrijs


Nieuwe mijlpaal A16 bereikt

Nieuwe mijlpaal A16 bereikt

De realisatie van de A16 Rotterdam is weer een stap verder. Woensdag 24 januari 2018 tekenden Rijkswaterstaat, de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam en Lansingerland de Uitvoeringsovereenkomsten en Bilaterale overeenkomsten.


Spreekuur wethouder

Spreekuur wethouder

Heeft u een vraag voor een van de wethouders? Of wilt u met hen van gedachten wisselen over een bepaald onderwerp? U bent van harte welkom tijdens het maandelijkse spreekuur van de wethouders.

Let op: in februari vindt het spreekuur op twee verschillende datums plaats!


Is uw hond al aangemeld?

Is uw hond al aangemeld?

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 februari wordt er in de gemeente gecontroleerd op hondenbezit. Controleurs van Legitiem BV doen dit in opdracht van SVHW. Heeft u één of meer honden of juist geen hond(en) meer? Geeft u dit dan door aan SVHW.facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content