Header image Header image
Week 5, 3 februari

Naam cultuurhuis in Berkel en Rodenrijs bekend!

Naam cultuurhuis in Berkel en Rodenrijs bekend!

Vanochtend maakte wethouder Cultuur Titia Cnossen in het centrum van Berkel en Rodenrijs de naam van het nieuwe cultuurhuis bekend. Dit deed zij door bij de bouwplaats een vlag te hijsen van: Casa Cadanza! Alle ontwikkelingen en podcasts vindt u op de website van Casa Cadanza.


Expo A16 Rotterdam weer open voor publiek

Expo A16 Rotterdam weer open voor publiek

Aan de rand van het Lage Bergse Bos vindt u het interactieve belevingscentrum over de aanleg van de nieuwe snelweg. Er staan voorlichters klaar die u graag met veel enthousiasme rond willen leiden door de Expo A16 Rotterdam. Wilt u langskomen? De toegang is gratis. U bent van harte welkom! Vooraf reserveren is verplicht.


Komt u in aanmerking voor een Starterslening?

Komt u in aanmerking voor een Starterslening?

Per dinsdag 1 februari is er de mogelijkheid om een Starterslening aan te vragen. Met de Starterslening kunnen starters tussen de 18 en 35 jaar nét een beetje extra lenen voor het aankopen van hun eerste woning. Een Starterslening is een aanvullende lening bovenop de hypotheek en bedraagt maximaal €50.000,-.


Afscheid gemeentedichter

Afscheid gemeentedichter

Op 30 januari, tijdens een muzikale talkshow in Theater ’t Web, in de Poëzieweek, heeft wethouder Titia Cnossen afscheid genomen van gemeentedichter Mark Boninsegna. Zij bedankte hem voor zijn inspiratie en creativiteit en overhandigde hem de gedichtenbundel ‘Poëzie is in de buurt’, met al zijn werk als gemeentedichter van Lansingerland.


Maak kennis met de nieuwe gemeentedichter

Maak kennis met de nieuwe gemeentedichter

Tijdens de afsluiting van de Poëzieweek in Theater ’t Web in Bleiswijk werd ook de nieuwe gemeentedichter van Lansingerland bekend: Woes Ploum. Een jury roemde hem unaniem om zijn speelse, avontuurlijke, puntige gedichten en creatieve taalvondsten. We stellen hem graag aan u voor.


Tijdelijke noodopvang asielzoekers

Tijdelijke noodopvang asielzoekers

Op dinsdag 1 februari heeft het college van B&W besloten de locatie aan de Tobias Asserlaan in Bergschenhoek beschikbaar te stellen voor tijdelijke noodopvang. Er komen ‘wooncontainers’ die gestapeld worden in twee lagen, waar de 50 asielzoekers gaan wonen. Op de website leest u de laatste stand van zaken.


Week van de Circulaire Economie

Week van de Circulaire Economie

Van maandag 7 t/m zaterdag 12 februari 2022 is het de Week van de Circulaire Economie. In deze week laten professionals d.m.v. verschillende (online) evenementen zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers daarvan kunnen leren. U kunt ook aansluiten bij deze evenementen. Bekijk het complete programma en schrijf u in.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content