Header image
Week 5, 27 januari 2015

Lansingerland zoekt nieuwe burgemeester!

De vacature voor een nieuwe burgemeester voor Lansingerland is op 23 januari officieel opengezet.

Met de input uit het burgerparticipatietraject heeft de Vertrouwenscommissie Benoeming Burgemeester een profielschets gemaakt. Deze profielschets en de sollicitatieprocedure kunt u vinden op de site van de Provincie Zuid-Holland.
Sollicitaties moeten vóór 13 februari 2015 worden gezonden aan de commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland. 


Verkiezingen op 18 maart 2015

Op woensdag 18 maart 2015 vinden de verkiezingen plaats voor:

  • de leden van de Provinciale Staten van Zuid-Holland,
  • de leden van het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap van Delfland en
  • de leden van het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

We vertellen u graag meer over het stemmen bij volmacht en het stemmen in een andere gemeente in Zuid-Holland.


Brug en fietspad naar sportpark ’t Hoge Land geopend

Brug en fietspad naar sportpark ’t Hoge Land geopend

Op woensdag 21 januari om 14.00 uur opende wethouder Abee het laatste deel van een belangrijke fietsroute in de wijk Meerpolder in Berkel en Rodenrijs. Dit deed hij onder belangstelling van buurtbewoners, kinderen van TOGB en de voorzitter van de Fietsersbond. Samen met de aanwezige kinderen plaatste hij het naambord van het fietspad (Westerscheldepad) en knipte hij het lint op de brug door.


Centrumuitbreiding Bergschenhoek ‘Het Rondom’

Centrumuitbreiding Bergschenhoek ‘Het Rondom’

De bouwwerkzaamheden van 'Het Rondom' verlopen voorspoedig. In december is de begane grondvloer gestort. Na de kerstvakantie is de aannemer begonnen met het aanbrengen van de wanden op de begane grond. De verwachting is dat de eerste verdiepingsvloer in februari gestort kan worden.


Nieuwe inrichting openbaar gebied Kerksingel

Nieuwe inrichting openbaar gebied Kerksingel

Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe inrichting van de Kerksingel in Berkel en Rodenrijs. Het gedeelte vanaf de Ds. van Koetsveldstraat tot aan de Raadhuislaan is bijna klaar. Als het rondje rond de kerk over een aantal weken klaar is, heeft Berkel centrum er een mooie winkelroute bij.

De verwachting is dat de werkzaamheden aan de Kerksingel half maart klaar zijn.
Hierna wordt gestart met het vervangen van de riolering en het bestraten van het kruispunt Wilhelminastraat /Ds. van Koetsveldstraat.


Ruiming graven algemene begraafplaatsen

Op de algemene gemeentelijke begraafplaatsen in Lansingerland worden in het najaar van 2015 graven geruimd. Het gaat om algemene graven waar de grafrusttermijn en rechten van zijn verstreken. De belanghebbenden zijn schriftelijk geïnformeerd over de voorgenomen ruiming. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content