Header image
Week 49, 6 december 2016

Geef uw mening over kunst en cultuur!

Hoe denkt u over cultuur en kunst in Lansingerland? Dat wil de gemeenteraad graag weten! Geef uw mening en ideeën door via de peiling. Begin 2017 neemt de gemeenteraad een besluit over het cultuurbeleid. Iedereen kan aan deze peiling meedoen. De peiling kunt u invullen tot en met zondag 11 december.


Gemeentehuis per OV bereikbaar

Gemeentehuis per OV bereikbaar

Op zondag 11 december wordt de bushalte Tobias Asserlaan, bij het gemeentehuis in Bergschenhoek in gebruik genomen. Vanaf deze datum rijdt buslijn 174 (Rotterdam Noord – Bergschenhoek – Berkel & Rodenrijs – Westpolder – Delft) een extra lus op de Boterdorpseweg. Het gemeentehuis is daardoor vanuit een groot deel van Lansingerland met het OV goed bereikbaar.


Update informatie kunstgrasvelden en rubbergranulaat

Update informatie kunstgrasvelden en rubbergranulaat

Op 27 november 2016 is in een uitzending van het NOS-journaal een item getoond over de mogelijke gezondheidsrisico’s van voetbalvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat. Er werden enkele resultaten uit een recent onderzoek van de bandenbranche gepresenteerd, aangevuld met commentaar van een toxicoloog. De uitzending wekt de indruk dat er nieuwe feiten zijn, maar dat is niet het geval.


Op vakantie? Vraag op tijd uw paspoort of ID-kaart aan!

Op vakantie? Vraag op tijd uw paspoort of ID-kaart aan!


Herinrichting plein bij ‘t Vierkantje

Op woensdag 14 december vindt de tweede bijeenkomst plaats over de herinrichting van de openbare ruimte nabij ’t Vierkantje in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Met het autovrij maken van het plein bij ’t Vierkantje ontstaat de mogelijkheid om het hele plein en het aangrenzende openbare gebied opnieuw in te richten.

De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis in Bergschenhoek. De avond start om 19.00 uur en eindigt rond 21.00 uur. U bent van harte welkom!


Gezocht: nieuwe exploitant Sportcafé Rijneveen

Gezocht: nieuwe exploitant Sportcafé Rijneveen

De gemeente is op zoek naar een nieuwe exploitant voor Sportcafé Rijneveen, gevestigd in Sporthal Rijneveen aan de Rembrandtlaan 40 in Bleiswijk. De gemeente zoekt een partij die het gebruik van het sportcafé op een goede wijze kan voortzetten.

Interesse
Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u vóór 16 december een voorstel indienen bij de gemeente. Kijk voor meer informatie op de pagina Sportcafé Rijneveen.


Hospice Lansingerland vernieuwt website

Hospice Lansingerland heeft een nieuwe website met een handige doneerknop. Hiermee kunt u in een paar muisklikken een bedrag voor Hospice Lansingerland overmaken naar de Stichting Vrienden Hospice Lansingerland.

Hospice Lansingerland in Bergschenhoek biedt mensen een waardig verblijf in hun laatste levensfase. Het is een 'thuis' voor mensen met een levensverwachting van ongeveer drie maanden.


Wilt u een wethouder spreken?

Wilt u een wethouder spreken?

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachte wisselen?

U bent op maandag 19 december van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

De kernwethouders
Wethouder Albert Albee, Berkel en Rodenrijs: 16.00 – 17.00 uur
Wethouder Jeroen Heuvelink, Bergschenhoek: 14.00 – 15.00 uur
Wethouder Ankie vanTatenhove, Bleiswijk: 16.00 – 17.00 uur

Ambassadeur
Simon Fortuyn


Werkzaamheden Oudelandselaan – Stationssingel

Werkzaamheden Oudelandselaan – Stationssingel

Van 5 december tot 16 december zijn er werkzaamheden op de Oudelandselaan. De doorsteek is tussen beide rijbanen van de Oudelandselaan, ter hoogte van de Stationssingel, afgesloten. Een omleiding is aangegeven.

De afsluiting is alleen van toepassing op werkdagen van 07.00 tot 16.00 uur.


Avondje weg? Licht aan en deur op slot!

Avondje weg? Licht aan en deur op slot!


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content