Header image
Week 49, 5 december 2017

Hoe groen is uw tuin?

Hoe groen is uw tuin?

De gemeente wil graag weten wat uw motieven zijn achter de inrichting van uw tuin. Waarom zijn tuinen voornamelijk betegeld of juist overwegend groen? Bent u bereid om uw tuin te vergroenen? Laat het ons weten door de enquête 'Hoe groen is uw tuin?' voor 17 december in te vullen!


Bouw gestart in Gouden Podium

Bouw gestart in Gouden Podium

Een feestje in het Gouden Podium in de wijk Westpolder Bolwerk in Berkel en Rodenrijs! Dinsdag 28 november werd officieel gestart met de bouw van 29 eengezinswoningen. Een van de kopers mocht samen met wethouder Albert Abee een stukje gevel metselen. 


Glas in ‘t bakkie!

Glas in ‘t bakkie!

Op zaterdag 9 december worden alle drie de dorpscentra bezocht door een Glas Promotieteam. Daar delen zij tassen uit en geven meer informatie over de verwerking van glas. Benieuwd welke reis glas aflegt? Bekijk de film Wat gebeurt er met glasafval?


Heeft u de kindpas al aangevraagd?

Heeft u de kindpas al aangevraagd?

De gemeente Lansingerland is jong en vitaal en telt veel jonge inwoners tot 18 jaar. Voor gezinnen met kinderen met een laag inkomen helpt de gemeente een handje. Voor deze gezinnen is er de mogelijkheid om een kindpas aan te vragen bij de stichting Leergeld. 


Bouw MorgenWoningen in rap tempo

Bouw MorgenWoningen in rap tempo

Wie niet dagelijks langs Parkzoom 3 in Bergschenhoek komt, zal enigszins versteld staan. In deze nieuwe wijk op de grens van Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs verrijzen 23 MorgenWoningen. Deze woningen hebben meerdere voordelen: energiezuinig, onderhoudsvrij en bij oplevering klaar om in te richten.


Gesloten tijdens de feestdagen

Gesloten tijdens de feestdagen

Van maandag 25 december 2017 tot dinsdag 2 januari 2018 zijn de publieksbalies en het callcenter van de gemeente in verband met de feestdagen gesloten. Op woensdag 27 en vrijdag 29 december 2017 van 09.00 tot 10.00 uur kunt u wel aangifte doen van geboorte en overlijden in het gemeentehuis in Bergschenhoek. Vanaf dinsdag 2 januari 09.30 uur zijn wij telefonisch weer bereikbaar. De balies zijn vanaf 14.00 uur open. 


Scholenmarkt 2018

Scholenmarkt 2018

Op woensdag 17 januari 2018 vindt in sporthal Oostmeer in Berkel en Rodenrijs de jaarlijkse scholenmarkt voortgezet onderwijs plaats. Op deze avond geven de scholen van het voortgezet onderwijs de informatie die leerlingen uit groep 8 nodig hebben voor het kiezen van een passende middelbare school. 


AED geplaatst in Molenwijk

AED geplaatst in Molenwijk

Een aantal bewoners uit de Molenwijk in Bergschenhoek heeft het initiatief genomen om een buiten AED in de wijk te krijgen die 24/7 beschikbaar is. De AED is inmiddels geplaatst. De bewoner van Poldermolen 28 heeft zijn buitengevel hiervoor beschikbaar gesteld. Het initiatief is zeer positief ontvangen in de wijk.


Lijstnaam politieke partij registreren

Lijstnaam politieke partij registreren

Neemt u als politieke groepering voor het eerst deel aan de verkiezing van de gemeenteraad? En wilt u boven de lijst een naam plaatsen? Dan moet u die naam laten registreren. De aanduiding (of naam) wordt geregistreerd door het Centraal Stembureau. De deadline hiervoor is 27 december 2017.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content