Header image Header image
Week 49, 3 december

Nieuw: Live ‘Goedenavond Lansingerland’

Nieuw: Live ‘Goedenavond Lansingerland’

Heeft u vragen over corona aan de burgemeester? Hoe viert u de feestdagen? Winkelen in coronatijd? Welke (coronaproof) activiteiten zijn er in Lansingerland? Kijk live vanuit huis de eerste editie van ‘Goedenavond Lansingerland’ op woensdag 9 december om 20.30 uur. Lansingerlanders vertellen over de impact van corona en beantwoorden vragen van kijkers via een live uitzending.


Nog een paar nachten tot Pakjesavond

Nog een paar nachten tot Pakjesavond

Sinterklaas inkopen doen is dit jaar anders dan normaal. Gaat u nog winkelen? Houd dan 1,5 meter afstand, draag een mondkapje in de winkel, vermijd drukke plekken en koop online wanneer u klachten heeft. Vier Sinterklaas met het eigen gezin of nodig maximaal drie personen thuis uit. We wensen u alvast een hele fijne Pakjesavond toe!


“Geef elkaar aandacht en iets kleins wordt al snel iets groots”

“Geef elkaar aandacht en iets kleins wordt al snel iets groots”

In ‘En jij’ vertellen Lansingerlanders over hun leven in coronatijd. Maak deze week kennis met Ingrid de Groen. Ze is mede-initiatiefnemer van Facebookgroep Heel Lansingerland helpt en werkt als interimmanager, bestuurder en toezichthouder in de zakelijke en maatschappelijke sector. Lees hier haar verhaal.


Gezocht: stembureauleden en tellers voor de Tweede Kamerverkiezingen

Gezocht: stembureauleden en tellers voor de Tweede Kamerverkiezingen

Wij zijn op zoek naar enthousiaste stembureauleden voor de Tweede Kamerverkiezing op woensdag 17 maart 2021. Met de andere deelnemers zorgt u ervoor dat iedereen op een veilige manier in het stembureau kan stemmen. Wilt u liever alleen de stemmen tellen op 17 maart en/of tijdens Centraal Tellen op 18 maart? Dat kan ook. Laat het ons weten!

Winteractie ‘Aandacht voor elkaar’

Winteractie ‘Aandacht voor elkaar’

Vindt u het leuk om iets met anderen te ondernemen tijdens de donkere winterperiode? Geeft u zich dan op voor de Winteractie ‘Aandacht voor elkaar’. Een aantal (maatschappelijke) organisaties en verenigingen organiseren komende periode verschillende aansprekende en coronaproof activiteiten. Graag informeren wij u over deze activiteiten. Misschien zit er ook iets voor u tussen!


Start voorbereidende werkzaamheden ‘Berkelsdijkje’

Start voorbereidende werkzaamheden ‘Berkelsdijkje’

Op maandag 7 december wordt er gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van ‘Berkelsdijkje’. Deze werkzaamheden duren ongeveer 3 weken. Het zand dat wordt gestort, om de grond klaar voor de bouw te maken, blijft zeker zes maanden liggen. Tijdens deze werkzaamheden blijft Berkelsdijkje open voor verkeer.


Gratis energiebespaaractie

Gratis energiebespaaractie

Vorige week schreven wij over Koos van Os, die flink bezig is met energie besparen. Helaas klopte de link naar de gratis energiebespaaractie niet. Wilt u een gratis energiebespaarbox aanvragen? Bezoek dan de website van Nieuwe Lansinger Stroom.


Geen klachten? Wel testen!

Geen klachten? Wel testen!

Bent u in nauw contact geweest met iemand met corona? Dan kunt u zich ook zonder klachten laten testen. Dit kan als u in een bron- en contactonderzoek van de GGD naar voren komt, of een melding in de CoronaMelder app krijgt. In deze gevallen kunt u zich 5 dagen na het laatste risicovolle contact, laten testen. Is de test negatief? Dan hoeft u niet meer in quarantaine te blijven.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content