Header image
Week 49, 2 december 2014

Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

In samenwerking met Zilveren Kruis Achmea biedt de gemeente een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen. De voordelen van deze collectieve verzekering zijn: een gemeentepakket met extra vergoedingen, een eenmalige korting en een bijdrage in de premie.

De collectieve verzekering bestaat uit: de basisverzekering van Zilveren Kruis Achmea, de Beter Af Polis, en een aanvullend pakket.


Servicepunt Bleiswijk Sinterklaasavond gesloten

Vrijdagavond 5 december is het servicepunt in Bleiswijk in verband met Sinterklaasavond gesloten. Zaterdagochtend staan de medewerkers van Publiekszaken weer voor u klaar van 09.00 tot 12.00 uur in het gemeentehuis in Bergschenhoek.


MetDeZon winnaar veiling SamenZonneEnergie

MetDeZon heeft de veiling voor het leveren van zonnepanelen gewonnen. Alle deelnemers aan de groepsaankoop uit gemeente Lansingerland ontvangen een persoonlijk aanbod van MetDeZon. 

De deelnemers kunnen uiterlijk 24 december beslissen of ze het aanbod accepteren en in 2015 zelf groene energie zullen opwekken met hun eigen zonnepanelensysteem. Tot die tijd vinden op diverse locaties in de provincie informatievonden plaats.


Nieuw milieuparkje in Berkel centrum

Nieuw milieuparkje in Berkel centrum

Op het parkeerterrein van de onlangs geopende supermarkten Hoogvliet en Aldi is een nieuw milieuparkje in gebruik genomen. Er staan 4 ondergrondse containers voor papier, textiel, kunststof en glas. Nieuw is de glasbak, waar wit (doorschijnend) en bont glas gescheiden wordt ingezameld.

Dit is een eerste stap naar beter hergebruik van grondstoffen en dus beter voor het milieu. Meer informatie over glas scheiden vindt u op www.glasscheiden.nl.


Succesvolle bijeenkomst criminaliteitspreventie

Succesvolle bijeenkomst criminaliteitspreventie

Op 19 november werd in het gemeentehuis een interactieve bijeenkomst georganiseerd om de winkeliers te informeren hoe zij op preventieve wijze winkeldiefstal en overvallen tegen kunnen gaan.

Wethouder Albert Abee opende de bijeenkomst en vertelde het belangrijk te vinden dat winkeliers, gemeente en politie gezamenlijk optrekken om winkeldiefstallen en overvallen te voorkomen. Een mooie doelstelling waaraan deze avond zeker heeft bijgedragen.


Eerste paal project ‘Tussen 2 Tuinen’ in Bleiswijk

Eerste paal project ‘Tussen 2 Tuinen’ in Bleiswijk

Donderdag 27 november heeft wethouder Albert Abee de 1e paal geslagen van het project  'Tussen 2 Tuinen' in Bleiswijk. Dit project is ontwikkeld door Blauwhoed Eurowoningen Zuid-West B.V. en omvat 11 luxe geschakelde villa’s van ruim 8 meter breed en een woonoppervlakte van ruim 160 m2.

Kopers konden kiezen uit een aantal woonconcepten met elk een eigen indeling van de villa. Ook dit mooie project zal veel woongenot bieden!


Hoogvliet en Aldi in centrum Berkel geopend

Hoogvliet en Aldi in centrum Berkel geopend

Het centrum van Berkel is verrijkt met 2 supermarkten. Wethouder Albert Abee opende woensdag 26 november supermarkt Hoogvliet in het centrum van Berkel geopend.

Gelijktijdig opende ook de Aldi zijn deuren. Naast de supermarkten ligt een parkeerterrein van 150 parkeerplaatsen en een milieuparkje. 


Voortgang herinrichting centrum Berkel

Na de opening van de supermarkten en het ontsluiten van het parkeerterrein aan de Molenwerfstraat is het einde van alle werkzaamheden rondom het centrum in zicht. Binnenkort is het muurtje rondom de kerk klaar. Daarna wordt begonnen aan de herinrichting van de Kerksingel. De verwachting is dat alle werkzaamheden in april klaar zijn.


Definitief Ontwerp groenonderhoud

De afgelopen periode hebben bewoners uit Berkel Noord en Bergschenhoek kunnen reageren op de plannen voor het groot onderhoud groen voor hun wijk. Deze plannen zijn nu uitgewerkt naar een Definitief Ontwerp (DO. Daarbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met de ontvangen reacties.
Daarnaaast zijn er veel reacties binnengekomen op het zelf onderhouden van het openbaar groen of het adopteren van een boomspiegel. Deze aanvragers ontvangen een persoonlijke reactie. U kunt zich hier nog steeds voor opgeven. Meer informatie vindt u in de producten groen zelf onderhouden en boomspiegel.
 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content