Header image
Week 48, 29 november 2016

Kiezer buiten Nederland? Registreer u voor Tweede Kamerverkiezingen

Kiezer buiten Nederland? Registreer u voor Tweede Kamerverkiezingen

Voor de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 15 maart 2017 hebben Nederlanders die in het buitenland verblijven de mogelijkheid om hun stem uit te brengen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen:

  • Nederlanders die tijdelijk in het buitenland verblijven en staan ingeschreven in de Basisregistratie Personen.
  • Nederlanders die in het buitenland verblijven en zijn uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen.

Vlog Donkere Dagen Offensief

Vlog Donkere Dagen Offensief

Vrijdagavond 4 november zijn onze boa’s samen met de politie en Buurttoezicht Lansingerland de straat op gegaan om lichtschakelaars uit te delen. In de vlog van onze burgemeester Pieter van de Stadt ziet u hen gezamenlijk de deuren langs gaan.

Om inbraak en diefstal tegen te gaan is het van belang dat u in uw huis licht laat branden als er niemand thuis is. Op www.politiekeurmerk.nl vindt u meer informatie en preventietips.


Wij zijn gesloten van 26 december 2016 tot 2 januari 2017

Wij zijn gesloten van 26 december 2016 tot 2 januari 2017

Van maandag 26 december 2016 tot maandag 2 januari zijn de publieksbalies en het callcenter van de gemeente in verband met de feestdagen gesloten. Maandag 2 januari zijn wij u vanaf 10.00 uur weer graag van dienst.

Aangifte overlijden en geboorte beperkt mogelijk
Op dinsdag 27 en vrijdag 30 december 2016 van 10.00 tot 11.00 uur kunt u wel aangifte doen van geboorte en overlijden.


Sirenetest

Sirenetest

Op de eerste maandag van iedere maandag testen we om 12.00 uur in heel Nederland de sirenes. De eerstvolgende test van de sirene is op maandag 5 december 2016.

Sirene Rottekade Bergschenhoek gaat niet af
De sirene langs de Rottekade is defect. Het is nog niet te zeggen wanneer de sirene gerepareerd is. Bij een calamiteit adviseren wij u NL-alert in de gaten te houden of de Nationale rampenzender aan te zetten (RTV Rijnmond, frequentie 93,4).


Digitaal stukken raadplegen in iBabs pro

Digitaal stukken raadplegen in iBabs pro

Wilt u de agenda’s en vergaderstukken van de gemeenteraad en raadscommissies digitaal raadplegen? De gemeenteraad van Lansingerland vergadert papierloos. Alle agenda’s, verslagen en andere stukken zijn te raadplegen in de app iBabs pro. De gratis app is geschikt voor smartphones en tablets.


Gemeenteraad bedankt inwoners

Gemeenteraad bedankt inwoners

Afgelopen zaterdag gingen gemeenteraadsleden in Berkel, Bleiswijk en Bergschenhoek de straat op om met inwoners te spreken over kunst en cultuur. De muziekverenigingen Helicon, Crescendo en Concordia traden daarbij op. De dag eindigde bij Jay’s Place in Bergschenhoek. Daar brachten jonge leerlingen enkele popnummers ten gehore.


PMD-afval wegbrengen kan ook!

PMD-afval wegbrengen kan ook!

Vanaf donderdag 1 december mag naast plastic afval (P) ook metaalverpakkingen (M) en drankkartonnen (D) in de kunststofafvalzak. De afgelopen week kregen wij de vraag of daarmee ook de plastic afvalcontainers bij bijvoorbeeld de winkelcentra daarop aangepast worden. Het antwoord is ‘ja’!

Heeft u dus een volle zak met PMD-afval thuis staan en wilt u niet wachten tot het eerstvolgende ophaalmoment? Brengt u dan uw zak naar de dichtstbijzijnde PMD-container in het winkelcentrum of bij de uitvalswegen in de dorpen.


Fiets goed verlicht?

Fiets goed verlicht?


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content