Header image
Week 48, 28 november 2017

Sinterklaasintocht Lansingerland

Sinterklaasintocht Lansingerland

Sinterklaas is inmiddels aangekomen in Lansingerland, waar hij in alle kernen feestelijk werd ontvangen en warm werd onthaald door burgemeester Pieter van de Stadt en heel veel blije kinderen!


Dierenweide Leeuwenkuil blijft!

Dierenweide Leeuwenkuil blijft!

Op woensdag 22 november droeg wethouder Simon Fortuyn het beheer van de dierenweide in de Leeuwenkuil officieel over aan een nieuwe stichting: ‘Stichting Dierenweide de Leeuwenkuil‘. Jordy Koelhuis (Plus Koelhuis) en Peter Gille (Boerderij het Lansingerland) zijn de initiatiefnemers van deze stichting.


Groene verrassing voor de tuin

Groene verrassing voor de tuin

Dit weekend bezoeken twee duurzame pieten de centra van Lansingerland om het winkelend publiek te voorzien van een groene verrassing voor in de tuin. Met deze actie, voorzien van de kreet ‘Tegel eruit, bol erin’, wil de gemeente meer aandacht vestigen op het belang van groene tuinen.


Collectieve Zorgverzekering 2018

Collectieve Zorgverzekering 2018

Hoge zorgkosten en een laag inkomen? De gemeente helpt! Lansingerland biedt de Gemeentepolis aan, een zorgverzekering met korting voor mensen met een laag inkomen waarbij de gemeente meebetaalt aan uw zorgkosten.


Wethouder spreken?

Wethouder spreken?

Heeft u een vraag voor een van de wethouders? Of wilt u met hen van gedachten wisselen over een bepaald onderwerp? U bent van harte welkom tijdens het maandelijkse spreekuur van de wethouders op woensdag 6 december.


Inventarisatie openbare verlichting

Inventarisatie openbare verlichting

Heeft u de videowagen van Citytec al in de gemeente Lansingerland zien rijden? Citytec inventariseert de komende weken de openbare verlichting die valt onder het beheer van de gemeente. 


Sirenetest

Sirenetest

Op de eerste maandag van iedere maand testen we om 12.00 uur in heel Nederland de sirenes. We testen deze sirenes om er zeker van te zijn dat ze functioneren als we er in het kader van rampenbestrijding gebruik van willen maken. De eerstvolgende sirenetest is op maandag 4 december 2017.
facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content