Header image
Week 48, 27 november 2018

Goed idee? Doe er iets mee!

Goed idee? Doe er iets mee!

Heeft u een leuk idee voor een nog mooier, groener, socialer of duurzamer Lansingerland? Een idee waar anderen ook iets aan hebben? Vul dan het interesseformulier in en kom op donderdagavond 13 december naar de informatiebijeenkomst Lansingerlands Initiatief. U bent vanaf 19.30 welkom in het gemeentehuis! 


Sinterklaasfilm

Sinterklaasfilm

Ook dit jaar heeft RTV Lansingerland een Sinterklaasfilm gemaakt 'Sinterklaas en de verdwenen chocoladeletters'.


HATSIKIDEE, hier met je PMD!

HATSIKIDEE, hier met je PMD!

Leerlingen van klas 3A1 van Wolfert Lansing verzonnen deze slogan. Hiermee hebben zij een mooie buitenbank, gemaakt van gerecycled PMD, gewonnen. Wethouder Simon Fortuyn bracht de bank, samen met de leerlingen, naar zijn nieuwe plek.


Waar laat u uw oude kleding?

Waar laat u uw oude kleding?

Wist u dat alleen schoon en droog textiel geschikt is voor hergebruik? Stop daarom uw oude kleding in een afgesloten zak voordat u deze in de container doet. Op deze manier draagt u een steentje bij aan een beter milieu! Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl voor de locaties van de containers.


Sing-A-Long in het gemeentehuis

Sing-A-Long in het gemeentehuis

Nagenieten van een gezellige avond in het gemeentehuis! Zaterdagavond 24 november stond muziek en cultuur centraal tijdens de Sing-A-Long van de Cultuurfabriek!


Monumentenboek

Monumentenboek

Wethouder van Tatenhove heeft dinsdag 20 november het eerste exemplaar van het boek Monumenten in Lansingerland in ontvangst genomen. Elk monument met een eigen verhaal en prachtige foto’s. De Commissie Cultureel Erfgoed heeft zich hier samen met de auteurs hard voor ingezet en het resultaat mag er zijn!


Lansingerland rijdt groen!

Lansingerland rijdt groen!

Wij stimuleren onze inwoners en het bedrijfs- en verenigingsleven om te verduurzamen. Als gemeente kunnen wij natuurlijk niet achterblijven. Naast het openbaar vervoer en de fiets kunnen wij vanaf vandaag ook dienstreizen maken in een elektrische Nissan Leaf.


Let op: Inbrekers gebruiken propjes

Let op: Inbrekers gebruiken propjes

In Lansingerland zijn propjes tussen deuren en hekken ontdekt. Waarschijnlijk een nieuwe manier om te zien of bewoners wel of niet thuis zijn. De politie waarschuwt om hier alert op te zijn. Treft u een propje aan? Neemt u dan contact op met de politie en kijk of er eventueel camera’s in de omgeving hangen.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content